Події

У Житомирській області екологи з лісівниками ловили бурштинокопачів

5 April 2016, 11:11

Державна екологічна інспекція у Житомирській області отримала інформацію, що  поблизу сіл Бастова Рудня і Неділище Ємільчинського району на території лісового масиву ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» незаконно видобувають бурштин.

Про це повідомляють на сайті Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«31 березня поточного року рейдові групи Державної екологічної інспекції у Житомирської області негайно виїхали до Ємільчинського району.  Поблизу сіл Бастова Рудня і Неділище,  спільно з працівниками ДП «Ємільчинський лісгосп АПК» виявлено любителів сонячного каменю (бурштину). Бурштинокопачі,  усвідомлюючи те, що використовують земельні лісові ділянки для видобування корисних копалин незаконно, при зустрічі з державними інспекторами та лісовою охороною почали втікати.  Про те, рейдовими групами затримано та  притягнуто винних осіб до адміністративної відповідальності. Незаконний видобуток бурштину в вищезазначених місцях припинено», – йдеться в повідомленні.

В ГУ Нацполіції в Житомирській області Житомир.info повідомили, що інформація про цю подію не надходила.

Нагадаємо, вкінці 2015 року у селі Бастова Рудня Ємільчинського району Житомирської області місцеві жителі знайшли бурштин на території засохлого болота і почали видобувати сонячний камінь.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поблизу «відкритого» селянами родовища бурштину поліцейські затримали 4 копачів.

Фото з сайту Державної екологічної інспекції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі