Події

Житомирський лісгосп відповів на публікацію про незаконну вирубку дерев на полігоні

7 April 2016, 16:52

Державне лісове господарство вже декілька років на спірній ділянці у Житомирському районі проводить охорону та захист лісу від пожеж.

Інформацію про те, скільки часу триває спір, Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Дійсно, 29 березня 2016 року Рівненським апеляційним господарським судом винесено  рішення, яким державному підприємству «Житомирське лісове господарство» заборонено ведення лісового господарства на спірній ділянці площею понад 2 тисячі гектарів в межах Тригірського  лісництва. Проте спір, який триває понад 10 років, є значно глибшим. Справа в тому, що державне підприємство «Житомирське лісове господарство» на спірній лісовій ділянці не лише «вирубувало дерева», а й проводило лісовідновлення, охорону та захист лісу від пожеж, від самовільних рубок, від шкідників, словом доглядало за лісовими масивами та сплачувало всі податки за використання лісових ресурсів впродовж останніх 78 років! І це підтверджується цілим рядом відповідних документів. Спірна земельна ділянка ніколи безпосередньо не використовувалась для потреб Міністерства оборони України, і цього не заперечує ні позивач, ні військовий прокурор...», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на полігоні під Житомиром лісове господарство неправомірно використовувало земельну ділянку та вирубувало дерева.

З повним змістом листа можна ознайомитися переглянувши фотокопії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі