Місто

ПриватБанк відповів на запитання житомирян стосовно збоїв у роботі банкоматів та черг у касах

7 April 2016, 17:15

У Житомирі 7 квітня спостерігалася все та ж проблема з готівкою в банкоматах і касах ПриватБанку.

Про це  Житомир.info поінформували читачі.

Одні повідомляли, що банкомати не видають кошти, інші розповідали про черги в касах ПриватБанку і паніку серед житомирян, які забирають свої вкладення, треті – про труднощі поповнення телефону через систему «Приват24».

У Житомирському регіональному прес-офісі ПриватБанку Житомир.info пояснили, що 7 квітня банк завершив процес впровадження нового програмного забезпечення своєї банкоматної мережі, через що й були збої в роботі.

На своїй сторінці у Facebook IT-директор ПриватБанку Дмитро Дубілет опублікував графік системи моніторингу банку за 7 квітня, яка доводить, що затримки з платежами були невеликі і рідко бракувалися.

«Зеленая линия – это количество операций. Красная линия – это отказы или задержки в платеже. Как видите, в течение дня было 4 промежутка на 5-15 минут, когда количество ошибок возрастало. До конца сегодняшнего дня мы должны побороть и эти перебои, и снова начнем работать, как часы», - написав IT-директор.

 

Свежие новости по нашим техническим проблемам.Вчера я написал, что мы смогли побороть глобальный сбой, который у нас п...

Опубліковано Дмитрієм Дубилетом 7 квітня 2016 р.

Житомирський регіональний прес-офіс ПриватБанку відповів на запитання наших читачів стосовно перебоїв у роботі банку:

1.    Чому не у всіх касах ПриватБанку Житомира 6-7 квітня можна було вільно зняти готівку? Людям по телефону говорили, що кошти можна буде зняти «без проблем», а вже в касах давали обмежену суму?

Ми перепрошуємо за незручності, з якими зіштовхнулись наші клієнти у результаті технічного збою. Готівку дійсно можна зняти у будь-якій касі ПриватБанку. Жодних обмежень щодо сум банком не встановлено, крім існуючих обмежень НБУ, які поширюються на всі банківські установи України. Можливі незручності в частини клієнтів були у зв’язку з великою кількістю бажаючих зняти свої кошти. Однак, всі каси у всіх відділеннях періодично і стабільно поповнювались готівкою.

2.    Чому банкомати інших банків видавали помилку на кшталт «заблоковано зв'язок з ПриватБанком» при намаганні зняти готівку з карти ПриватБанк?

Власники карт для виплат, карт для виплат голд (стипендія, зарплата, пенсія, соціальні виплати, допомога по безробіттю, тощо) можуть знімати готівку зі своїх карт без будь-яких комісій у банкоматах всіх українських банків. Замість них комісію платить ПриватБанк. Причинами помилок, обмежень чи збоїв при знятті готівки з картки ПриватБанку в банкоматах інших банків не є сама картка ПриватБанку чи робота ПриватБанку.

3.    У чому полягає нове програмне забезпечення банкоматної мережі? Чи передбачає це введення додаткових мір безпеки при знятті коштів?

Переобладнання процесингу ПриватБанку покращує ступінь захисту операцій, які здійснюють клієнти банку. При цьому клієнтам не доведеться виконувати якісь додаткові дії при знятті коштів.

4.    Чи дійсно станом на 7 квітня в Житомирі працюють і видають готівку ВСІ банкомати?

Станом на 7 квітня у Житомирі переобладнення всіх банкоматів завершено. Вони запущені в роботу. Незначні недоліки спеціалісти банку доопрацьовують і швидко усувають. Зняти готівку можна у будь-якому із 230 банкоматів ПриватБанку на Житомирщині. У зв’язку із підвищеним інтересом населення до зняття готівки після впровадження нового програмного забезпечення банкоматної мережі, на сьогоднішній день ПриватБанк активно здійснює підвіз і заправку банкоматів коштами.

5.    Чому ПриватБанк не попередив своїх клієнтів про заплановані маніпуляції з банкоматною мережею і не вказав терміни їх вирішення? Чому не зробив нічого задля попередження паніки серед людей, які масово кинулися забирати свої депозити (свідченням цьому – черги в касах 7 квітня)?

Впровадження нового програмного забезпечення не мало б завдати незручностей клієнтам банку. На жаль, перебої в роботі банкоматів стали наслідком технічного збою, над усуненням якого спеціалісти активно працювали протягом 4-6 квітня. Просимо вибачення у всіх, кому ці технічні неполадки завдали неприємностей. Паніки серед людей і масових відтоків депозитного портфеля ПриватБанку на території Житомирщини не зафіксовано. У касах відділень клієнти не лише можуть забрати кошти від своїх депозитів, а й сплачувати рахунки, отримували перекази, знімали готівку, забирати проценти від депозитів, тощо. Разом із тим, отримати готівку з карток вільно можна було в касах відділень. Вони регулярно забезпечувались необхідною кількістю готівки.

Наразі переобладнання всіх банкоматів завершено. Вони запущені в роботу. Незначні недоліки спеціалісти банку доопрацьовують і швидко усувають. У зв’язку із підвищеним інтересом населення до зняття готівки після впровадження нового програмного забезпечення банкоматної мережі, на сьогоднішній день ПриватБанк активно здійснює підвіз і заправку банкоматів коштами.

ПриватБанк вибачається за тимчасові незручності та нагадує: у разі виникнення проблем з отриманням готівки в банкоматі, клієнти ПриватБанку можуть зняти гроші з карток без проблем й обмежень у касах відділень банку або без комісій у банкоматах будь-якого українського банку.

Як повідомляв Житомир.info,з 5 квітня в Житомирі не працювали банкомати ПриватБанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі