Суспільство

Льотчику з Житомирської області, який рік тому загинув під час падіння вертольоту, встановили дошку пам’яті

8 April 2016, 15:14

У смт Миропіль Житомирської області на стіні гімназії 7 квітня відкрили меморіальну дошку загиблому льотчику Сергію Руденку, який навчався в гімназії.

Про це повідомляють на сайті Твій Романів.

«Сергій Руденко закінчив Миропільську гімназію у 2009 році. Нині ж його портрет зустрічатиме всіх, хто заходитиме в навчальний заклад. Урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки проймали до сліз, вчителі розповіли про героя-школяра, учні дякували матері за сина-героя. Честь відкривати дошку надали першій вчительці та класному керівнику Сергія Руденка. По завершені учні колоною пішли до могили бійця, поклали квіти.

Сергій Руденко ніс службу в зоні АТО. Він був штурманом  військового вертольоту Мі-24.  Загинув 24 березня 2015 р. в авіакатастрофі, повертаючись на військову базу в Озерне. Сергія Руденко посмертно удостоєно ордена Богдана Хмельницького. 

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2015 року під час здійснення планового перельоту під Києвом розбився вертоліт армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України Мі-24. Під час аварії вертольоту загинув лейтенант Руденко Сергій Миколайович.

Фото з сайту Твій Романів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі