Місто

Якщо питання виділення землі житомирським АТОшникам не вирішать до четверга, то військові перекриватимуть дороги

11 April 2016, 14:04

Після того, як в житомирських АТОшників остаточно увірвався терпець, і перед Держгеокадастром знову запалали шини, до мітингувальників приїхав голова облдержадміністрації Сергій Машковський, і військові оголосили йому свої вимоги.

«Минулого тижня приїхала комісія з Києва. Вони обіцяли, що якісь питання будуть вирішені, якісь вимоги будуть виконуватися. Але за тиждень ніхто і нічого. Тому ми хочемо ініціювати з вашою допомогою прохання до президента, щоб хтось приїхав з Адміністрації Президента. Також ми хочемо висловити недовіру, і щоб президент прийняв відставку товариша Мартинюка. За два роки, що ми намагаємося з ним зв'язатися і вирішити якісь питання по АТОшникам, по іншим людям в області, йде повний ігнор. При цьому ми знаємо, що розкрадаються землі, незаконно видаються. Тому ми хочемо ініціювати зустріч з кимось із кабінету президента, хто може приймати рішення. І при цьому хочемо, щоб з приводу товариша Мартинюка було проведено розслідування з подальшим порушенням кримінальної справи»,- каже заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Губернатор пообіцяв звернутися до президента та нового прем’єр-міністра України.

«Звернення буде сьогодні направлене в Адміністрацію Президента щодо цих вимог, які ви зазначили. В тому числі і по Мартинюку, і по Держгеокадастру в Житомирській області, для того, щоб зняти соціальну напругу. Будемо очікувати відповідь від Адміністрації Президента. Далі - завтра, якщо буде сформований новий Кабмін, то буде таке ж звернення, і я поїду особисто в Кабінет міністрів. Якщо буде потреба, домовлюсь про зустріч ініціативної групи в Держгеокадастрі України з Мартинюком, чи з прем’єр-міністром, чи з віце-прем’єр-міністром, хто буде курувати цей напрямок», - розповідає Сергій Машковський.

Житомирські АТОшники готові чекати до четверга. Якщо до того часу керівництво Держгеокадастру не піде на зустріч військовим, то обіцяють перекривати дороги.

«Якщо за тиждень не буде ніяких рухів, ми збираємо прес-конференцію і будемо вже радикально ці питання вирішувати. Тому що можна запитати у кого завгодно: хто вірить владі? Влада ніхто не вірить. Ви це самі бачите, тому що рухів ніяких немає», - запевняє заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня бійці АТО знову запалили шини, бо вважають, що їх ігнорує керівництво Держгеокадастру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі