Місто

Житомирському ТТУ доручили порахувати, скільки коштуватиме перевезення пасажирів у нічний час

12 April 2016, 10:55

Влада Житомира доручила трамвайно-тролейбусному управлінню порахувати, скільки коштуватиме перевезення пасажирів у нічний час і надати пропозиції з урахуванням усіх необхідних витрат.

Про це йдеться у відповіді заступника мера Житомира Дмитра Ткачука на петицію щодо впровадження нічних маршрутів громадського транспорту.

На сайті електронних петицій Житомирської міської ради є звернення, яке було стовідсотково підтримано та набрало більше 250 голосів.

Петиція Романа Івановича Красноперова була опублікована 9 лютого 2016 року.

«Вимагаю, від влади, тобто людей, які нам мусять служити, впровадити нічні маршрути громадського транспорту - тролейбуса, в місті Житомир. Хоча б по одному тролейбусу на маршрут 2, 3, 4, 5(Площа Перемоги-Гідропарк). Встановити вартість проїзду не більшу ніж 200% звичайної вартості квитка», – написав автор.

Необхідну кількість голосів було зібрано до вечора 18 березня, на звернення відповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«Ваша петиція щодо впровадження нічних маршрутів громадського транспорту-тролейбуса та облаштування інформаційно-вказівними знаками зупинок тролейбуса і трамвая з графіком руху в місті Житомирі розглянута.

Повідомляємо, що за розрахунками КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради станом на 01.04.2016 року собівартість одної години роботи тролейбуса в нічний час (без врахування витрат на запчастини і матеріали та без рентабельності) складає 123,77 гр., то при очікуваному перевезенні в середньому 10-12 пасажирів за 1 годину роботи тариф на нічні перевезення орієнтовно має бути 10,00 грн за одну поїздку. Крім того, для запровадження нічних тролейбусів на маршруті №№ 2, 3, 4, 5 необхідно задіяти додатково 4 тролейбуси і продовжувати роботу окремих працівників та техніки (буксира, аварійної машини, медпрацівника, мийки тощо), що вплине на збільшення собівартості перевезень.

З метою забезпечення потреб пасажирів міста, КП «ЖТТУ» доручено розглянути можливість перевезення пасажирів у нічний час і надати пропозиції з урахуванням усіх необхідних витрат та рентабельності.

Ваші пропозиції щодо облаштування інформаційно-вказівними знаками зупинок тролейбуса і трамвая з графіком руху громадського транспорту у м. Житомирі будуть враховані при впроваджені вказаних заходів», – зазначає Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, на католицький Великдень у Житомирі до опівночі їздили тролейбуси та маршрутки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі