Суспільство

Житомирянки можуть проходити військову службу за контрактом лише на «жіночих» посадах

12 April 2016, 12:55

Жінок, які хочуть проходити  військову службу за контрактом, призначають лише на обрані посади.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Вік: від 18 до 50 років (граничний вік призову для жінок збільшується до 50 років на час особливого періоду). Посади та спеціальності: жінки-військовослужбовці призначаються на такі основні посади: зв’язку — «телефоніст», «телеграфіст», та інші; тилу — «кухар», «кравець», та інші; медичні — «фельдшер», «медична сестра», та інші; штабу — «діловод», відповідальний виконавець, «бухгалтер» тощо. Зважаючи на численні звернення громадян стосовно можливості комплектування жінками всіх посад, Міністерством оборони України опрацьовується питання розширення переліку військово-облікових спеціальностей і штатних посад, на які можуть призначатися військовослужбовці-жінки.

На цей час проводиться відповідна робота щодо опрацювання змін до наказу Міністерства оборони України від 27.05.2014 № 337 «Про затвердження тимчасових переліків військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу та військовослужбовців-жінок і тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі планують призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі