Місто

Як житомиряни ставляться до роботи нових патрульних копів і чи відчувають себе безпечніше

12 April 2016, 14:18

Чи не кожний житомирянин вже хоча б раз бачив сині проблискові маячки патрульних автомобілів та правоохоронців у новій поліцейській формі. 22 березня 229 патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народу, і в той же день вийшли на патрулювання житомирських вулиць. Після трьох тижнів роботи копів ми поцікавились в житомирян - чи стали вони відчувати себе безпечніше.

«Чесно кажучи, я про роботу поліції і міліції знаю дуже мало, але, в цілому, той факт, що вони стали патрулювати і їх стало видно – певний рівень і  відчуття безпеки з'являється», - каже житомирянин Володимир.

«Близько перетинатися не доводилося. Просто віримо, що наведуть порядок. Дивимося, що їх багато досить по місту», - каже житомирянка Світлана.

«Ось тільки вночі, я в центрі живу, вони іноді включають мигалки і починають гудіти. А так - навіть в суботу вранці, здається, вихідний день, але вранці йду по вулиці, а вони патрулюють. Тому класно», - вважає житомирянка Надія.

«Ні ті, ні ті. Бо ці ще нічого не вміють. Що за два місяці можна навчити? Якщо він прав не має, то півроку треба в школі вчитись, а він за два місяці вже отримав права і юридично грамотний. А протоколу скласти не може. Я свідок цьому був», - розповідає житомирянин Анатолій.

«Поліція - дуже круто. Я сподіваюся, що на наших вулицях все більше буде порядку. Я вже це помічаю, і це дуже круто. Нехай дерзають. Реформувати потрібно. Потрібно міняти начальство, тому що вже ця ж нова поліція, вона вже стикається зі старими проблемами старої міліції. Тому потрібно міняти «голову» спочатку, а потім вже будемо бачити зміни на краще», - переконаний житомирянин Андрій.

«Поки ще не зрозуміла, чесно скажу. Бачу, що хлопці ходять, стараються, відпрацьовують. Я думаю, що це складне питання. Ми, напевно, нічого не зможемо змінити в нашій державі. Може бути нове покоління буде впевнено діяти згідно совісті, але я думаю, що нічого не зміниться», - припускає житомирянка Людмила.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі