Влада

У Житомирській ОДА докладно вивчать питання батьківських внесків у школах і дитсадках

14 April 2016, 11:39

При Житомирській облдержадміністрації створять робочу групу, яка вивчить стан додержання чинного законодавства щодо організації благодійної діяльності в органах освіти.

Розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Машковського від 7 квітня 2016 року «Про створення робочої групи для вивчення стану додержання чинного законодавства щодо організації благодійної діяльності в органах освіти» опублікували на сайті ЖОДА.

Очолить робочу групу заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута. Його заступником буде начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін. Увійти до складу робочої групи запропонують, зокрема, заступнику Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Матвію Хренову, ректору Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ігорю Смагіну, начальнику відділу інспектування у сфері освіти, науки, спорту та інформації Держфінінспекції у Житомирській області Ларисі Ярчевській, голові комісії з освіти Громадської ради при ЖОДА Ігорю Ржешніовецькому та члену громадської організації «Демократичний альянс Жінок» Наталії Слободянюк.

Зокрема, робоча група зобов’язується протягом квітня-травня 2016 року вивчити обставини, викладені у документах, наданих громадською радою при ЖОДА. Управлінню освіти і науки облдержадміністрації доручено узагальнити інформацію робочої групи та вжити згідно з вимогами чинного законодавства відповідні заходи реагування.

Про результати проведеної роботи робоча група має доповісти губернатору до 10 червня 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, укінці 2015 року координатори проекту «Благодійність в освіті у законному руслі» розповіли, що в Житомирі садочки та школи отримують за рік близько 14 млн грн батьківських внесків. У грудні 2015 року в бюджеті Житомира передбачили 1,6 млн. грн для закупівлі миючих та гігієнічних засобів для дитсадків. 25 березня 2016 року житомирська влада запропонувала механізм фінансування закладів освіти, де кошти батьків мають використовуватися в останню чергу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі