Економіка

Житомирський діагностичний центр завищував працівникам премії та переплачував підрядникам, – Держфінінспекція

14 April 2016, 13:00

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності комунальної установи «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, майже на 300 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області.

«Так, працівникам центру завищили посадові оклади, надбавки, доплати, премії та відпускні, що призвело до втрати 86 тис. грн. Окрім того, посадові особи закладу охорони здоров'я переплатили загалом 75 тис. грн семи підрядникам, бо ті завищили обсяг та вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт та наданих послуг. Ще 76 тис. грн зайво витрачено тому, що центр покрив витрати інших юридичних осіб, яким він надавав послуги з прання білизни. До того ж медичний заклад недоотримав власних надходжень на суму 42 тис. грн від надання платних медичних послуг», – йдеться у повідомленні.

Також у центрі коштом загального фонду покрили видатки спеціального фонду та зайво списали матеріальних цінностей загалом на понад 13 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань на вісьмох посадових осіб медичного закладу складено протоколи про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії поінформовано Прокуратуру Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 764 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі