Місто

Житомирська влада хоче знизити вартість проїзних квитків на електротранспорт

15 April 2016, 09:53

Влада Житомира хоче занизити вартість місячних проїзних квитків у трамваях та тролейбусах.

Проект рішення «Про затвердження вартості місячних проїзних квитків в міському пасажирському електротранспорті» опублікований на сайті Житомирської мерії.

«Враховуючи клопотання комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради, відповідно до статті 14 Закону України «Про міський електричний транспорт», статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Встановити комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради вартість місячного проїзного квитка в міському пасажирському електротранспорті згідно з додатком.

2. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 15.12.2011 № 722 «Про затвердження вартості місячних проїзних квитків в міському пасажирському електротранспорті», – йдеться у проекті рішення.

Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук пояснив Житомир.info, що зараз чекають роз’яснення від управління юстиції та планують розрахувати вартість проїзду.

«Там був наказ, який регламентував кількість поїздок і він був скасований. Відповідно, ми зараз чекаємо роз’яснення від управління юстиції по тому, чи є якісь регламентації по кількості. Якщо їх немає, то відповідно ми їх встановлюємо для одного виду транспорту і відштовхуючись від цього розраховуємо вартість. Вона однозначно знизиться. На сьогоднішній момент це 180-190 грн, ми плануємо зробити, аби це був єдиний проїзний і для трамваїв, і для тролейбусів, і щоб його вартість була дешевшою, ніж на сьогоднішній момент для одного виду транспорту. Наразі ми чекаємо листа з роз’ясненням», – розповів Дмитро Ткачук.

У трамвайно-тролейбусному управлінні Житомир.info уточнили, що ціни на проїзні квитки в міському пасажирському електротранспорті становлять: 180 грн за один вид транспорту та 195 грн за два.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2014 року в Житомирі вартість проїзду в громадському транспорті підвищили на 50 коп. Вартість проїзних зросла до 180 грн та для студентів до 90 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі