Місто

У день відкритих дверей завод «Kromberg and Schubert» відвідали понад 15 тисяч житомирян

18 April 2016, 14:03

На власні очі побачити, як працює завод «Kromberg and Schubert» у Житомирі і самому спробувати себе у якості працівника – таку можливість мали усі, хто 16 квітня завітав на підприємство.

«На сьогоднішній день існує понад 30 підприємств «Kromberg and Schubert» у цілому світі. 8 з них знаходяться в Німеччині. Крім того підприємства «Kromberg and Schubert» існують в Румунії, Польщі, Швейцарії, Португалії, Мексиці, де працюють понад 35 тисяч працівників. Підприємство виготовляє свою продукцію до найбільш популярних європейських виробників автомобілів, таких як Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi –розповіла представник відділу з управління персоналом «Kromberg and Schubert» Наталія Терещук.

У Житомирі завод запрацював з вересня 2015 року. Нині він налічує понад 900 працівників, понад 500 з них вже побували на виробничому навчанні на європейських заводах «Кромберг енд Шуберт» у Німеччині, Словаччині та Румунії, де набували новий досвід і враження. Середня зарплатня працівника на виробництві складає 6-8 тис. грн. Впродовж трьох років кількість працівників планують збільшити до 5000.

Вже зараз у проект вкладено 10 млн євро іноземних інвестицій і ще 20 млн євро планують вкласти протягом найближчих трьох років. Керівництво «Kromberg and Schubert» вірить, що житомиряни впораються з викликом і виправдають сподівання європейських інвесторів.

«Власне, чому німці повірили в нас? Вони співставили факти: в Німеччині постійно про Україну рапортують лише негатив: війна, корупція і так далі. Але коли німці, які споживають наш продукт, спочатку в паніці думали, а що буде? Чи не буде дефолту через Україну? Чи військові події, поді на Майдані не зупинять це виробницто? Якщо зупиняється це виробництво, то зупиняється виробництво в Німеччині. На велику радість, жодного впливу ці всі політичні події не мають на економіку. Власне, наші інвестори це оцінили і великі виробники, як Volkswagen, Audi – вони повірили, що так, Україна є перспективний, надійний постачальник», – каже фінансовий директор «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський.

Завершився день відкритих дверей грандіозним концертом українських гуртів «Друга ріка», «The Hardkiss» та «Dzidzo», який відвідало понад 15 тисяч людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі