Місто

У всіх житомирських школах планують оновити програмне забезпечення в комп’ютерних класах та купити проектори

19 April 2016, 10:39

18 квітня робоча група по розробці технічного завдання для закупівлі комп’ютерного обладнання для всіх шкіл міста вирішила оновити програмне забезпечення в класах інформатики та  придбати  проектори.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Facebook заступник міського голови Матвій Хренов.

«Сьогодні на робочій групі по розробці технічного завдання для закупівлі комп’ютерного обладнання для всіх шкіл міста вдалося дійти згоди щодо технічних характеристик персональних комп’ютерів для класів інформатики. Наше завдання було визначити такі параметри, щоб виділені на це гроші були витрачені максимально розумно.

Для прозорості процесу на робочу групу були запрошені депутати міської ради, вчителі інформатики, експерти.

Загалом хочу сказати, що на попередньому засіданні дуже бурхливо обговорювалося питання стосовно програмного забезпечення. Але сьогодні вдалося дійти консенсусу. Ми вирішили все таки рухатися у бік відкритих систем. І замість платного «офісу» встановити аналогічні ліцензійні безкоштовні програми. А на зекономлені таким чином кошти придбати проектори у класи інформатики. Вчителі одностайно підтримали таку ініціативу і я вважаю, що це найкращий варіант, адже програмне забезпечення швидко старіє і з’являється нове», – написав Матвій Хренов.

Також виділили кошти для закупівлі мультимедійних систем в класи англійської мови.

«Ще одна хороша новина для вчителів англійської мови – виділено кошти для закупівлі мультимедійних систем в класи англійської мови на суму 1,6 млн грн. В комплект входить ноутбук, проектор та інтерактивна дошка.

Ще раз підкреслюю, що ми забезпечуємо технікою комп’ютерні класи кожної школи міста. Загалом, я вважаю, що такі робочі групи потрібні для максимально раціонального розподілу коштів», – зазначив Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче комп’ютеризувати позашкільні навчальні заклади.

Фото зі сторінки Матвія Хренова в мережі Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі