Влада

Житомирська обласна рада почепила замок на приміщення, в якому працюють інваліди

20 April 2016, 15:00

Замок на дверях, охорона та поліція – таку картину вранці 20 квітня побачили представники ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів», чиї підприємства знаходяться за адресою вул. Київська, 74.

Заступник голови правління ГО Аркадій Дубовик розповів, що замок на двері повісили представники обласної ради, які хочуть відібрати приміщення, в якому працюють люди з інвалідністю.

«Ми прийшли – замок висів, охорона, і тут були представники обласної ради. Житомирська обласна рада забирає приміщення у інвалідів, примушує наші підприємства, в яких ми є засновники, заключати з ними договір на оренду приміщень.

У 97 році дані приміщення були передані від Житомирської міської ради в Житомирську обласну раду для створення робочих місць для інвалідів. І ніякої оренди до цього часу, вже 18 років, ми не платили. На сьогоднішній день Житомирська обласна рада хоче, щоб інваліди платили гроші, ми створюємо робочі місця для інвалідів. Це люди, які не можуть виконувати таку роботу, як всі інші люди. Ми тут все самі оплачуємо, ми зробили опалення, ремонти, а тепер вони хочуть, щоб ми платили їм за те, що вони нас будуть нібито обслуговувати.

Сьогодні йде суд. Ми судимося з обласною радою за ці приміщення і там є припис, що вони не мають права приймати якісь дії. Не дивлячись на це, обласна рада виставила охорону і не допускають до роботи інвалідів», – сказав заступник голови правління ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» Аркадій Дубовик.

Також ситуацію прокоментував депутат Житомирської облради Дмитро Кропачов.

«Треба взагалі переглянути всю історію взаємовідносин даної організації, яку я вважаю шахрайською. У них було 5 приміщень. Вони три приміщення по суті незаконним способом продали. Їм обласна рада передала на баланс, а вони оформили право власності і продали. Ми можемо бачити перукарню «Малятко» в центрі міста, вона належить обласній раді, вона вкрадена, як її повернути, ми зараз думаємо. Ми звернулися до Генеральної прокуратури, Генеральна прокуратура відповіла, що усі органи, вищі інстанції розглянули, і вони нічого не можуть зробити. Справа зависла по трьом приміщенням: Майдан Корольова,5, (по документам проходить як Майдан Рад,5), Шевченка, 102 – перукарня і Вокзальна,24 – перукарня. Ці три приміщення просто вкрадені. Два приміщення вкрасти не вдалося, вони залишилися у власності області: Київська,74 і Майдан Соборний,5/1.

В минулому році вже обласна рада робила ультиматум, щоб дана громадська організація обов'язково заключила з обласною радою договори і сплачувала оренду, щоб ніякої вже незаконної оренди не було, вони мають право подати на 1 грн, у нас є багато прикладів, всі знімають, нема ніяких проблем. Вони спочатку погодились, пішли на конкурс дані приміщення і у них було право за півроку оформити ці поговори. Вони це право не використали, можливо чекали, що будуть перевибори, нова каденція і вони знову почнуть депутатам розказувати, брехати і так далі. 29 березня на бюджетній комісії ми розглядали дане питання. Вони написали листа, що хочуть передати «в безкоштовну власність», скоріш за все, вони мали на увазі, щоб їм безкоштовно передали у власність. Взагалі це не компетенція комісії, це компетенція сесії обласної ради. Але навіть комісія одноголосно проголосувала, що ні в якому разі ми не можемо цього робити, просто взяла інформацію до відома і ще додатково прийняла рішення і навіть виділила кошти на охорону даних приміщень.

Було рішення бюджетної комісії, агенція з питань регіонального розвитку повинна його виконати. Коли вони його виконають – це вже рішення директора цієї агенції. Мені складно сказати, чому саме сьогодні, але так директор прийняв рішення. Треба враховувати взагалі, що зараз згідно закону у кожному підприємстві працюють інваліди, якщо вони не працевлаштовані, тоді треба заплатити штраф. У них може і більше є, але це не дає їм права як одній із громадських організацій. Є у нас ГО «Молодь. Жінка. Сім'я», ця ГО проходила всі процедури, розгляд на бюджетній комісії, розгляд на сесії. Чому якась одна громадська організація вважає, що вона має право взагалі не питати власника і робити, що завгодно? І нехай пояснять, куди вони продали три приміщення обласної ради, і куди ці кошти пішли: дійсно людям з обмеженими можливостями, чи якась одна особа була просто збагачена?» – сказав Дмитро Кропачов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі