Влада

Влада Житомира збирається допомагати ОСББ проводити капітальний ремонт будинків

21 April 2016, 11:52

Влада Житомира збирається затвердити Порядок визначення учасників та проведення капітального ремонту житлових будинків на території м. Житомира, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.

Відповідний проект рішення виконкому опублікований на сайті міської ради 21 квітня.

«З метою поліпшення технічного стану багатоквартирних будинків, в яких створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, відповідно до Конституції України,  Цивільного Кодексу України, Бюджетного Кодексу України та Житлового Кодексу Української СРСР, Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків», Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», Порядку передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 №1521 «Про реалізацію Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», «Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій», затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 р. №76, керуючись статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив затвердити Порядок визначення учасників та проведення капітального ремонту житлових будинків на території м. Житомира, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення.

У Порядку зазначено, що до розгляду приймаються заявки від ОСББ міста Житомира, але окрім тих ОСББ, які протягом останніх п’яти років вже отримували кошти з міського бюджету на проведення капітальних ремонтів, крім робіт із капітального ремонту ліфтів.

«На підставі поданих заявок та після прийняття відповідних видатків з міського бюджету в рамках виконання Програми «Ефективне та надійне житлове господарство – мешканцям міста» або іншої Програми, головним розпорядником бюджетних коштів формується перелік об’єктів капітального ремонту житлових будинків ОСББ, який погоджується постійною депутатською комісією з питань розвитку інфраструктури та затверджується відповідним рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради. Включення житлових будинків ОСББ в Перелік залежить від обсягу фінансування, передбаченого на капітальний ремонт житлових будинків ОСББ в міському бюджеті на рік, у якому буде здійснюватися фінансування. Для визначення обсягів проведення ремонтно-будівельних робіт може бути створена тимчасова комісія, до складу якої входять представники ОСББ, головного розпорядника бюджетних коштів, а також можуть залучатися кваліфіковані спеціалісти спеціалізованих проектних організацій. На підставі проведеного обстеження складається дефектний акт, який підписується усіма членами комісії.», - зазначається у Порядку.

З міського бюджету кошти планують виділяти на: розроблення проектно-кошторисної документації, вартість якої має складати не більше чотирьох відсотків від вартості ремонтно-будівельних робіт; проведення Державної експертизи кошторисної частини проектної документації, за необхідністю; виконання ремонтно-будівельних робіт; ведення авторського та технічного нагляду на об’єкті.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни почали активно створювати ОСББ: з початку 2016 року вже зареєстровано 32 і ще 20 подали заявки на реєстрацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі