Події

Новий вид шахрайства у Житомирській області: ми знаємо, де ваша машина

21 April 2016, 14:29

У Житомирській області вже зареєстровано кілька фактів, коли авторам оголошень про розшук викрадених транспортних засобів, які вони поширюють в соціальних мережах, телефонують особи, які нібито можуть повернути автівку, або надати цінну інформацію про викрадену машину за грошову винагороду.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Одна з житомирянок на гіркому досвіді пересвідчилася: ситуацією вдало користуються шахраї. ВАЗ-21063, належний подружжю житомирян, був викрадений з двору багатоповерхівки в ніч на 19 квітня. Власник залишив ночувати транспортний засіб під вікнами своєї квартири і відкритим небом. Уранці на звичному місці ВАЗівки не виявив. Звісно, з повідомленням про її викрадення звернувся до поліції.

Допоки правоохоронці розпочали проведення комплексу необхідних заходів, направлених на встановлення місця перебування автомобіля та причетних до його викрадення осіб, заявник вирішив у пошуках заручитися підтримкою громадськості, для чого створив і поширив у соцмережах відповідне оголошення з фото розшукуваного ВАЗа. Реакція віртуальних користувачів і результат не забарилися.

Уже наступного вечора на вказаний в оголошенні номер зателефонував незнайомець, який запевнив, що знає, де знаходиться потрібна автівка і навіть зможе її повернути за винагороду. За свої послуги чоловік запросив 3,5 тисяч гривень. З незнайомцем спілкувалася 43-річна дружина автовласника і, зрадівши очікуваній звістці, жінка перерахувала на продиктований їй рахунок гроші. Звісно, після того ні повернути ВАЗівку, ні взагалі додзвонитися до «благочинця» так і не вдалося. Подружжю знову довелося звертатися до поліцейських. На цей раз із повідомленням про шахрайство», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці кажуть, що кожного заявника, який повідомляє про викрадення транспортного засобу, вони попереджають про подібний розвиток подій і закликають не довіряти неперевіреній інформації. Такі застереження допомогли власникам викрадених у Житомирі «Мазди», «Акури» та «Ланоса» не стати жертвами пройдисвітів, які також телефонували з пропозицією повернути автівки за винагороду.

Тож, найперше, що радять житомирянам поліцейські, - ужити усіх запобіжних заходів, аби унеможливити викрадення вашого автомобіля. Якщо ж така прикрість все ж сталася, не гайте часу і якнайшвидше звертайтеся до поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні в  Житомирі патрульні поліцейські затримали іноземця-шахрая на Mercedes.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі