Суспільство

У Житомирській області за «законом Савченко» з колоній звільнили більше 300 в’язнів

21 April 2016, 16:16

21 квітня у прокуратурі Житомирської області відбувся брифінг, на якому заступник прокурора області Микола Корнелюк розповів про результати роботи з питань нагляду за додержанням законності при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру в області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Заступник прокурора області повідомив, що проведені цього року прокурорські перевірки в установах виконання покарань встановили низку порушень чинного законодавства. З метою їх усунення внесено понад 70 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 40 службових осіб», - йдеться в повідомленні.

Особливу увагу заступник прокурора області приділив застосуванню так званого «закону Савченко».

«В установах виконання покарань Житомирщини за формальними ознаками підпадали під дію цього Закону понад 2 600 засуджених. З часу набрання чинності його норми застосовано до 1688 засуджених, з яких 328 в'язнів звільнено з виправних колоній, а до 1360 осіб застосовано скорочення календарного строку відбування покарання», - розповів Микола Корнелюк.

Заступник прокурора області зауважив, що на 20 судових рішень про застосування Закону прокуратура області внесла апеляційні скарги, оскільки вважає їх необґрунтованими.

Як повідомляв Житомир.info, у березні цього року переможець всеукраїнського конкурсу талантів серед довічників одружився в житомирській тюрмі.

Фото прес-служби прокуратури Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі