Суспільство

Причини смерті риби в річці Житомирської області не встановлені, повторне дослідження проводитимуть столичні фахівці

22 April 2016, 11:26

За результатами досліджень біологічного матеріалу риби та бобра з річки Случ Баранівського району, проведених Житомирською регіональною лабораторією ветеринарної медицини, причини смерті фауни із забруднених річок не встановлені. Представники київських інститутів проводитимуть повторні лабораторні дослідження.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Адже доставлені паренхіматозні органи (печінка, підшлункова залоза, слинні залози, легені, нирки) бобра для проведення бактеріологічного та патологоанатомічного дослідження не придатні (настільки були пошкоджені). Однак у зразках риби встановлено перевищення рівня  pH, масової частки свинцю, кількості завислих речовин, амонійного азоту та нітратів. Для встановлення остаточної причини масової загибелі риби необхідне проведення спеціальних отруто-хімікатних досліджень. Тому сьогодні, 22 квітня, будуть відібрані проби води та органічних речовин кількома київськими інститутами для проведення більш повного лабораторного дослідження», – йдеться в повідомленні.

Ситуація щодо стану забруднення води в річках Хомора та Случ, а також щодо якості питного водопостачання в містах Баранівка і Новоград-Волинський  перебуває на постійному контролі Держсанепідслужби.

Нагадаємо, забруднення річок Случ та Хомора не вплинули на питну воду у Новограді-Волинському та Баранівці.

Як повідомляв Житомир.info, на забруднених річках в Житомирській області встановлять обладнання для вилову поверхневих речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі