Влада

Громадські активісти контролюватимуть роботу в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Житомирській області

22 April 2016, 16:01

У житомирському управлінні Держгеокадастру новий виконуючий обов’язки начальника. Представили його 22 квітня члени робочої групи з Києва. 

«Не скажу, що за поданням губернатора, але спільно з губернатором прийшли до такого висновку, що на даний час це буде кандидатура Музиченка Сергія Юрійовича. Він займає посаду начальника відділу землеустрою, моніторингу та охорони земель ГУ Держгеокадастру в Житомирській області», - каже директор департаменту кадрової політики Держгеокадастру Сергій Ковганич.

Чиновники з Києва кажуть, поки що призначений виконуючий обов’язки, але вже зовсім скоро буде оголошено конкурс на повноцінного керівника.

«З вступом нового закону, буде оголошений конкурс на посаду начальника головного управління, який буде відповідати вимогам майбутнього законодавства. Процедура конкурсу дуже змінюється. Новий закон дуже модифікує цей процес, тобто, передбачено тестування, і вирішення ситуаційних задач, і співбесіда. Безумовно, цей конкурс буде проводитись максимально публічно», - розповідає заступник начальника управління - начальник відділу здійснення контролю за дотриманням антикорупційного законодавства Держгеокадастру Ігор Рубан.

Контролювати роботу нового виконуючого обов’язки начальника буде ініціативна група, до якої увійшли представники громадських організацій, а також колишні і діючі військовослужбовці. Громадські активісти кажуть, говорити про правильність призначення Сергія Музиченка на посаду зарано, але вважають, що це перший крок влади назустріч людям.

«Це вже нормальні рухи, які почнуть працювати. Потрібно вирішувати ці питання, а у нас після революції вирішуються тільки «шкурнякі», - вважає голова ГО «Бойове братство Житомирщини» Віктор Нарижних.

«Будемо чекати позитиву від створення цієї групи. І будемо чекати, коли вже буде прозоре подання на голову Держгеокадастру в Житомирській області. Якщо призначать і буде видно їх результат, то тоді будемо бачити. Бажано, звісно, щоб це була наша людина, наша житомирська людина, і патріот України», - переконаний боєць батальйону «Київська Русь» Едуард Мальований.

Поновити роботу ГУ Держгеокадастру  та видачу земельних ділянок обіцяють вже з початку наступного тижня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі