Місто

На околиці Житомира сусіди 10 років судяться за півтори сотки землі

25 April 2016, 14:50

Марія Іванівна перебирає стоси документів, які зібралися за 10 років судів з власним сусідом, який хоче відсудити у неї частину земельної ділянки.

«Було два засідання в Богунському суді, мене не викликали. На третє засідання мене викликали. Прислали мені повістку, я побігла в суд: «Що таке? Чому я відповідач? Хто за що мене судить?». «А чого ви не являєтеся на суд»? «А я звідки знаю? Ви мені прислали повістку - я прибігла». Дають мені копію позовної заяви, він мені в заяві пише, що домовився з моєю мамою. Моя мама у 1994 році померла, в моєї мами троє дітей, семеро онуків, і вона йому дала землю? Хто він такий? Він зовсім чужа людина»,- розповідає Марія Шилова.

У будинку на вулиці Барашівській мешкає одразу три власника, неприватизована земельна ділянка була розподілена між ними відповідно до частин будинку: 45%, 35% та 20%. Але сусідові його земельної ділянки не вистачає.

«Дають йому 5,5 соток, і дають йому в оренду півтори сотки. Це 5,5 і півтори сотки - виходить сім. Є 14 соток землі. Цьому дають сім, тому дають 4 сотки, це вже десять соток. В мене залишається чотири сотки», - скаржиться Марія Шилова.

Сергій Ткачук пояснює: йому потрібна лише невелика ділянка  до прибудови, а через встановлений сусідкою паркан не може продовжувати будівництво.

«Тут ось 10 років тому цього паркану не було. Коли покійна мати її була, я казав, що заради бога з цією землею. Як вийшло, що я хотів добудуватись , в мене одна кімната, і вона сюди залізла, то не можна, бо 90 сантиметрів немає. От через те цей скандал і всі суди», - пояснює сусід Сергій Ткачук.

З самого ранку Марія Шилова чекає на виконавчу службу, яка має прибрати паркан. У дворі будинку не  проштовхнутися - підтримати пенсіонерку приїхали місцеві активісти. Але виконавча служба так і не приїхала через клопотання самої ж власниці ділянки. А не попередили її через те, що не мали її номеру телефону.

Марія Шилова звернулася за допомогою до вищого спеціалізованого суду у Київ. Коли справу  призначать до розгляду поки невідомо, але власниця земельної ділянки налаштована боротися за кожен сантиметр своєї землі.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року жителі приватних будинків у центрі Житомира сперечалися з родиною Цимбалюк через будівництво паркану.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі