Влада

Житомирські податківці перевірять правдивість декларацій місцевих чиновників

27 April 2016, 14:20

З 4 травня в органах Державної фіскальної служби розпочнеться процес дистанційних перевірок декларацій громадян, в тому числі державних службовців.

Про це 27 квітня на прес-конференції розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Житомирській області Денис Омельянчук.

«Процес декларування складається з двох етапів: залучення до кампанії потенційних декларантів (з 1 січня по 1 травня) та камеральні перевірки (без виходу на підприємство - ред.) поданих декларацій та відпрацювання громадян, які мали б подати декларації, але з якихось причин цього не зробили. Другий етап розпочнеться з 4 травня, враховуючи, що 1-3 травня – святкові дні», - сказав Омельянчук.

Він також розповів, що станом на 27 квітня до інспекцій ГУ ДФС подано 10,5 тисяч декларацій про майновий стан та доходи за 2015 рік, в тому числі 3 тисячі декларацій – на отримання податкової знижки. Загальна сума всіх задекларованих доходів складає близько 610 млн грн – це на рівні минулого року. 29 громадян задекларували суму доходів понад мільйон гривень.  

«У ці дні спостерігається традиційний наплив декларантів. До прикладу, тільки за один день, 26 квітня, до державних податкових інспекцій по області надійшло близько тисячі декларацій», - повідомив Денис Омельянчук.

Декларації чиновників та держслужбовців перевіряються як згідно з законом «Про очищення влади» (перевірки триватимуть до кінця 2016 року), так і за ст. 12 Закону про корупцію (правдивість даних за минулий рік перевірятиметься з 4 травня).

«Безумовно, порушення виявляються і вживаються відповідні заходи. Органи збору податків не приймають остаточного рішення. Вони здійснюють перевірку фінансового характеру про відповідність або невідповідність даних та надсилають повідомлення до компетентних органів, а також по місцю роботи. І вже там вирішується питання про перебування або не перебування на службі відповідного працівника», - підсумував начальник управління.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 квітня 2016 року 8 жителів Житомирської області задекларували доходи більше 1 млн грн на загальну суму 21,7 млн грн.

Денис Омельянчук

На прес-конференції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі