Влада

Житомирські депутати проголосували за пільги для «Укрзалізниці», яка запустить електричку на Київ

28 April 2016, 12:17

28 квітня депутати Житомирської міськради підтримали проект рішення про те, аби надати Регіональній філії «Південно-Західна Залізниця» Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» пільгу по сплаті земельного податку у розмірі 30% на 2016 рік.

За відповідний проект рішення проголосували 40 депутатів. Також мер Житомира Сергій Сухомлин сказав, що після травневих свят залізниця планує запустити електричку на Київ, і ціна білету в один напрямок буде 30 гривень.

«Ціна білету на Київ буде 30 гривень, після 9 травня вони планують запустити електричку на Київ», – сказав міський голова Сергій Сухомлин.

Вчора, 27 квітня, після засідання виконавчого комітету, Сергій Сухомлин сказав, що наразі ведуться перемовини з залізницею щодо призначення додаткових рейсів приміських поїздів.

«Сьогодні приміські поїзди їздять у декількох напрямках, і люди не можуть дістатися до своїх дачних кооперативів. Держава цього року не дала грошей на субвенцію, на перевезення пільговиків. І зараз стоїть питання компенсації з міського бюджету. Тому ми зараз пропрацювали механізм: залізниця щомісяця платить орендну плату за землю, при введені пільги для залізниці вони готові запустити ці поїзди без компенсації  з міського бюджету», – сказав Сергій Сухомлин.

Варто зазначити, що коростенська дирекція не заперечувала щодо призначення для перевезення пасажирів міста Житомира додаткових рейсів приміських поїздів за умови надання Житомирською міською радою пільги на сплату земельного податку в розмірі 50%.

У разі позитивного вирішення питання на період садово-городніх робіт буде додатково призначено:

- по середам з 4 травня 2016 року приміські поїзди сполученням Житомир-Курне-Житомир.

– по четвергам та суботам з 5 травня 2016 року приміські поїзди сполученням Житомир-Коростишів-Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, електричку «Житомир-Київ» планують запустити на початку літа, зранку буде підвіз тролейбусами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі