Місто

У Житомирі поки не буде бульвару Кузьми Скрябіна та вулиці Святослава Ріхтера

28 April 2016, 16:31

Сесія Житомирської міської ради проти перейменування скверу на розі вулиць Небесної сотні та Лятошинського в «Місце щасливих людей» на честь Кузьми Скрябіна.

Таке рішення було прийняте на сесії міської ради 28 квітня.

Також депутати не підтримали пропозицію про надання топонімічному об’єкту на Корбутівці «бульвар Тетерівський» на бульвар імені Кузьми Скрябіна.

Проект рішення про перейменування вулиці 1 Травня на вулицю Святослава Ріхтера теж не набрав необхідну кількість голосів.

Голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк зауважила, що треба було б попрацювати з установами, які знаходяться на цій вулиці, і повідомити їх про перейменування. Вона запропонувала відкласти це питання до наступної сесії, але депутати цю пропозицію не підтримали – лише 17 «за».

«У нас на сьогоднішній день пам’ять нашого видатного земляка вже вшанована у двох топонімічних об’єктах – обласна філармонія ім. Святослава Ріхтера та музична школа №2 імені Святослава Ріхтера. А 1 травня – це свято, яке відзначається на державному рівні. Якщо ми маємо намір перейменовувати (вулицю), то давайте нехай державні та комунальні установи, які там знаходяться, могли підготуватися», - запропонувала Наталія Леонченко, голова фракції Опозиційного блоку.

Проект рішення про перейменування вулиці 1 Травня на честь Ріхтера не набрав необхідної кількості голосів – «за» 21 депутат при необхідній мінімальній кількості 22 голоси.

Як повідомляв Житомир.info, в мерії був зареєстрований проект рішення сесії «Про внесення змін в рішення міської ради від 06.08.2015 № 957», яким планувалося перейменувати Тетерівський бульвар на імені Скрябіна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі