Україна

Нацрада попередила канал «Україна» і звернулася в СБУ

29 April 2016, 10:10

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження телеканалу "Україна" за підсумками позапланової перевірки, яка проводилася в зв'язку з трансляцією телеканалом серіалу "Не зарікайся", в 66-й серії якого були "позитивно зображені бойовики Донбасу".

За ухвалення відповідного рішення в ході засідання 28 квітня члени Нацради проголосували одноголосно, передає "УНІАН".

Крім того, Нацрада прийняла рішення звернутися в Службу безпеки України, щоб вона дала свою оцінку серіалу.

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що відразу після показу скандальної серії, яка викликала хвилю обурення з боку громадськості, телеканалу "Україна" слід було принести свої вибачення телеглядачам, і тоді, можливо, рішення Нацради було б м'якше.

Також він додав, що телеканалу варто утриматися від показу фільмів і серіалів, які можуть викликати розкол в суспільстві.

Як відомо, у соцмережах розгорівся скандал через показ серії № 66 серіалу "Не зарікайся". На думку деяких глядачів, в одній із серій нібито позитивно зображують бойовиків і російські гібридні війська на Донбасі.

Натомість бійців Збройних сил України і представників української влади в одній із серій називають "украми", "купкою фашистів", "кривавої хунтою".

21 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку  телеканалу "Україна" у зв’язку зі скаргами щодо сюжету серіалу "Не зарікайся".

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі