Влада

У Житомирській області відзначать День пам’яті та примирення і День перемоги

3 May 2016, 14:57

На Житомирщині готуються до відзначення Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, заходи пройдуть 8 та 9 травня.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Напередодні передбачається проведення у навчальних закладах та закладах культури уроків мужності, військово-патріотичних виховних годин за участі ветеранів війни, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників бойових дій, а також упорядкування меморіалів, пам’ятників та місць поховань загиблих під час Другої світової війни», - повідомляють в ОДА.

8 травня, у День пам’яті та примирення, в області відбудуться:

  • панахиди за жертвами Другої світової війни та молебні за захисників Вітчизни;
  • вшанування пам’яті учасників визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, покладання квітів до пам’ятних дошок, меморіалів, на військових кладовищах;
  • відвідання представниками влади ветеранів війни, які перебувають у госпіталях, лікарнях, закладах соціального захисту населення.

Основні урочисті заходи відбудуться 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У Житомирі мітинг за участю керівництва області та міста пройде біля монументу Слави із використанням державної символіки та пам’ятного знаку «Мак пам’яті». Урізноманітнить захід тематична фотозона та гра військового духового оркестру.

Протягом травня у Державному архіві області презентують документальну виставку архівних документів, присвячену 71-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Як повідомляв Житомир.info, згідно з указом Президента від 2015 року, щороку 8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, а 9 травня - День перемоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі