Економіка

Спеціалісти управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА шукали рибу для орендарів ставків

4 May 2016, 11:42

Стратегічним напрямом у розвитку галузі рибництва Житомирської області є відтворення, охорона і раціональне використання рибних запасів у ставах і водосховищах різного цільового призначення та на руслах річок.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

«На території області розташовано 1826 ставів площею 11974.9 га та 54 водосховища площею 7708.3га, з них орендується для розведення водних живих ресурсів 630 (34% від наявних). З метою інтенсифікації товарного рибництва протягом березня-квітня поточного року проведено зариблення та дозариблення ставів якісним рибопосадковим матеріалом основних видів риб - лускатого і дзеркального коропа та рослиноїдних - товстолоба та амура», - інформують в агроуправлінні.

В інформації наголошується, що зазвичай зариблювалися стави кільками видами риби, які не є між собою конкурентами в кормах, що збільшує рибопродуктивність .

«З метою підвищення рівня кваліфікації орендарів з питань ведення рибництва спеціалістами управління агропромислового розвитку облдержадміністрації надавалися консультації та допомога в пошуку рибопосадкового матеріалу», - повідомляє управління агропромислового розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з 1 квітня розпочалася операція «Нерест», під час якої діє заборона на вилов риби та раків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі