Місто

У Житомирі Патріарх Філарет освятив грузинський храм, який почали будувати після нападу Росії на Україну

4 May 2016, 12:00

Кількасот людей з прапорами України та Грузії зібралися, щоб стати свідками освячення грузинського храму у Житомирі. Освятити Свято-Георгіївський храм приїхав особисто Патріарх Філарет.

Спершу ця подія планувалася на 5 травня, втім Патріарх прийняв рішення змінити дату, тож освячення церкви співпало із днем народження мецената та ініціатора зведення храму Годердзі Кварацхеліа.

«Щоб побудувати храм, нам знадобилося 2 роки. У мене завжди був інтерес, але я вирішив побудувати храм, після подій, коли Росія напала на Україну, щоб підняти патріотизм. В першу чергу ви бачите, що це храм у древньогрузинському стилі, так будуються грузинські храми. Церква побудована з каменю, пластмаси та гіпсокартону тут немає, вона побудована так, щоб передаватися в інші покоління. Ми старалися це робити, щоб грузини і українці будуть молитися за свободу, за незалежність і за мир», - розповів Годердзі Кварацхеліа.

Поява Свято-Георгіївського храму у Житомирі ще більше зміцнить українсько-грузинські відносини, вважає житомирянин Роланд Мікіані.

«Я думаю, що скоро, через кілька днів ми побачимо якусь реакцію Кремля. Будь-яка дія, яку робить Україна, як суб'єкт самостійно, самоосознано, це для них небезпечно. А тут тим більше відкривається грузинська церква, це зробили патріоти України, патріоти Грузії. Тому, я сьогодні тут присутній. Тому що для мене це має значення не тільки релігійне, не тільки духовне, а і в тому числі політичне, і геополітичне», - сказав Роланд Мікіані.

Знаходиться церква за вул. І.Сірка, 50. Настоятелем храму став грузин за національністю отець Кіріон, а прихожанами є українсько-грузинська громада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі