Суспільство

У Житомирську область надійшла перша партія «державної» вакцини КПК

5 May 2016, 12:37

 В Україні розвозиться по областям 277 тисяч доз вакцини проти кору, паротиту й краснухи (КПК), закупленої Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за державні кошти.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«На даний момент, згідно з інформацією, наданою структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних державної адміністрації та м. Києва, вакцину КПК отримали Одеська, Миколаївська, Житомирська, Рівненська, Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська, Волинська та Тернопільська, Київська області та м. Київ. З наступного тижня вакцину можна буде використовувати для проведення планових щеплень. Цієї кількості має вистачити для вакцинації дітей протягом трьох місяців», - йдеться у повідомленні.

Як розповів Житомир.info начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський, в Житомирську область 4 травня надійшла перша партія вакцини КПК.

 «Обласна база спеціального медичного постачання отримала першу партію – 10 тисяч 400 доз. Вона фактично надійшла, але документи з Києва ще довозяться. Попередній наказ про розподіл вакцини по лікувальним закладам області є, після формальностей її буде розподілено відповідно до потреб медзакладів. І одразу ж, через 2-3 дні, розпочнеться вакцинація. Щепленню від кору, краснухи та паротиту підлягають діти одного і шести років», - розповів Сергій Березовський.

Загальна потреба у вакцині у 2016 році, з урахуванням минулорічних «боргів», становить близько 40 тисяч доз.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році мами житомирських малят скаржилися, що дітей вже майже рік не щеплюють від туберкульозу. З 17 квітня в Україні та Житомирській області вилучають усю тривалентну оральну вакцину проти поліомієліту та замінюють її на двовалентну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі