Місто

У житомирському парку виявили рідкісного джмеля, занесеного до Червоної книги

5 May 2016, 13:01

У житомирському парку ім. Ю. Гагаріна виявили джмеля, який належить до Червоної книги і в області раніше не зустрічався.

Про це повідомляє сайт управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА.

«На території парку-пам'ятника садового мистецтва місцевого значення ім. Ю. Гагаріна м. Житомира зафіксовано поширення червонокнижного виду тваринного світу: Джміль глинистий (Bombus argillaceus), який раніше не фіксувався на території Житомирської області. Природоохоронний статус – вразливий. Електронні версії фото джмеля були передані екосистемологу академіку НАН України Радченку Володимиру Григоровичу, який підтвердив приналежність комахи до даного виду», – йдеться у повідомленні.

В управлінні екології просять, у разі виявлення інших червонокнижних представників тваринного та рослинного світу на території області, надсилати фото інформацію та інформацію про місце виявлення на електронну адресу управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації (pryroda@ecology.zt.gov.ua).

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня екологи попереджали про штрафи за продаж підсніжників, черемші та сон-трави.

Фото учня Житомирської міської гуманітарної гімназії Маковійчука Миколая

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі