Події

У Новограді-Волинському поліцейські затримали 18-річну жінку з боєприпасами в дитячому візочку

6 May 2016, 09:09

Граната РГД-5, пістолет «Шмайсер» і 9-міліметрові набої виявили та вилучили поліцейські у жительки м. Новограда-Волинського Житомирської області. Небезпечні речі зберігалися у сумці дитячого візочку, в якому знаходилася 11-місячна дитина.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«4 травня оперативники кримінальної поліції Новоград-Волинського ВП отримали і перевірили інформацію про можливе зберігання заборонених небезпечних предметів жителькою райцентру. 18-річна жінка як раз гуляла зі своєю 11-місячною дитиною на вулиці біля багатоповерхівки. Правоохоронці попросили продемонструвати вміст кишень дитячого візочку. Як виявилося незабаром, у прогулянковій сумці поряд з побутовими предметами знаходилися зброя і боєприпаси», – йдеться у повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Правоохоронці вилучили з дитячого візка гранату РГД-5, пістолет марки «Шмайсер» для відстрілу гумових куль і 5 набоїв до нього калібру 9 мм. Усе це нині направлене на експертне дослідження.

«Молода жінка заміжня. Попередньо встановлено, що боєприпаси і пістолет належать її 24-річному чоловіку. Проте, їх походження з’ясовують слідчі у рамках кримінального провадження», – сказав начальник Новоград-Волинського ВП Сергій Рябошапка.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами)ККУ.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня до поліції звернувся 38-річний житель Житомира з повідомленням про виявлення гранати і пістолета під час прибирання в орендованому гаражі.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі