Влада

Влада Житомира хоче створювати наглядові ради для комунальних підприємств

9 May 2016, 10:59

Влада Житомира планує створювати з депутатів міської ради наглядові ради для комунальних підприємств.

Проект рішення сесії «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.04.2016 №356 «Про затвердження Примірного статуту комунального підприємства Житомирської міської ради та Примірного статуту комунальної установи Житомирської міської ради» опублікований на сайті міської ради 6 травня.

У додатку до проекті рішення – Типове положення про Наглядову раду комунального підприємства Житомирської міської ради.

«Наглядова рада комунального підприємства Житомирської міської ради є колегіальним контролюючим органом підприємства, який здійснює контроль за його діяльністю. Наглядова рада діє на підставі чинного законодавства України, Статуту Підприємства та цього Положення. Наглядова рада не рідше одного разу на півроку звітує перед Засновником про свою роботу», - йдеться у проекті положення.

Зазначено, що члени Наглядової ради обираються Засновником з числа депутатів Житомирської міської ради, на строк три роки. Кількісний склад Наглядової Ради визначається засновником та складає не менше п’яти осіб.

«Члени Наглядової ради обираються Засновником шляхом проведення голосування на пленарних засіданнях міської ради. Право висувати кандидатів для обрання до складу Наглядової ради мають представники депутатських фракцій та депутатських груп сформованих в раді, а також міський голова. Кількість кандидатів, запропонованих для обрання, не може перевищувати кількісний склад Наглядової ради, визначений Засновником. Пропозиція про висування кандидатів для обрання до складу Наглядової ради розглядаються на сесії Житомирської міської ради. Якщо кількість кандидатів висунутих до складу Наглядової ради перевищує її загальний склад, визначений Засновником, то проводиться рейтингове (за кількістю голосів) голосування по кожному кандидату окремо в порядку надходження пропозицій, за результатами здійснюється рейтингова оцінка. При цьому до оцінки допускається кандидатура, яка набрала не менше 22 голосів», - зазначається у проекті Типового положення.

Як повідомляв Житомир.info, мер Житомира Сергій Сухомлин на початку року говорив, що розробляється план по реформуванню комунальних підприємств і планується скоротити їх кількість.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі