Місто

Активіст «Рух Автомайдан Житомир» вважає, що на нього тиснуть власники МАФів

10 May 2016, 13:58

Вранці, 10 травня, кілька десятків активістів, які представляють громадську раду при ОДА та громадські організації міста, прийшли до будівельного майданчику на вулиці Івана Кочерги у Житомирі. Вони хочуть перевірити законність будівельних робіт, які ведуться на приватній території активіста ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерія Арушаняна. 

«За великим рахунком не відбувається нічого страшного. Представники ДАБК (державна архітектурно-будівельна комісія), які хотіли перевірити документи, їх уже вдруге не пускають, аргументуючи, що це приватна власність. Склалася ситуація з пішохідною зоною і тротуарами. Тобто воно не оформлено належним чином, не убезпечить. Проходитиме дитина, поруч школа, поліклініка. Тут проходять люди. Ви самі бачите, а тут реставрація або будівництво. Не важливо, будівельні роботи йдуть, чому не можна зробити так як повинно бути? Всі ми знаємо, будь-яке будівництво, уздовж житлових будинків і пішохідних переходів: робиться накриття, огороджується, і ставляться знаки. Де хоч один знак з тієї чи іншої сторони? Ось ворота, завантаження або вивантаження сміття відбувається тут. Коли під'їжджає машина є відео фіксація, як вона стає. Пішоходам немає проходу, люди відповідно обходять, але не ставиться жодного знака. Була викликана поліція, фіксували вони щось, я не можу відповісти, нам вони не звітували», - каже член ГО «Антикорупційне бюро України» Ігор Антонов.

Сам власник будівлі, яка реставрується, переконує – має усі необхідні документи, будівництво ведеться законно. Появу активістів, які прийшли інспектувати територію біля його магазину, Валерій Арушанян пов’язує зі своєю діяльністю в складі комісії по інвентаризації тимчасових споруд в Житомирі.

 «Сталось те, що я увійшов у склад комісії по інвентаризації тимчасових споруд в місті Житомирі. Ці люди звинувачують мене особисто, а може ще когось, в тому, що нібито ми, або я, або ще хтось винні в тому, що вони втратили якісь робочі місця. Я думаю, що це абсурд. Їм потрібно було з цими питаннями звернутись в міську раду, або в виконком, або в архітектуру, або в інспекцію з благоустрою, яка безпосередньо демонтує ці споруди на підставі рішень виконкому. Таким чином, я думаю, що вони тиснуть на мене, як на громадського активіста. В себе на роботі я зустрів цих людей, вони прийшли прямо до мене на роботу, там де я працюю. Ось мій магазин, ось територія приватної власності. Я вбачаю в цьому тиск на громадського активіста ГО «Рух Автомайдан Житомир», який, скажімо так, осмілився бути причетним до роботи цієї комісії», - вважає координатор ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі