Влада

Скільки будуть отримувати прес-секретар та радники голови Житомирської ОДА

10 May 2016, 15:35

Уряд визначив розміри посадових окладів працівників патронатних служб в державних органах.

Відповідну постанову Кабінету міністрів прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 5 травня 2016 року.

«Уряд визначив умови оплати праці працівників патронатних служб в державних органах. Зокрема, затверджено розміри посадових окладів працівників патронатних служб Президента України, Голови Верховної Ради України, його першого заступника та заступника, Адміністрації Президента України, Апарату Ради національної безпеки і оборони України, Прем'єр-міністра України, Першого віце-прем'єр-міністра України, віце-прем'єр-міністрів України та інших державних органів», - йдеться у поясненні до документу, опублікованому на Урядовому порталі.

В Кабміні нагадують, що відповідно до Закону України «Про державну службу» на працівників патронатних служб не поширюється дія цього Закону.

Посадовий оклад керівника патронатної служби голови облдержадміністрації встановлений на рівні 6 203-6 892 грн, голови райдержадміністрації – 4 480-5 169 грн. Радники голові ОДА будуть отримувати 3 618-4 997 грн, голів РДА – 3 446 грн; прес-секретарі, помічники, референти – 3 274 грн та 2 585 грн, відповідно.

Крім того, працівники патронатної служби можуть отримувати надбавку за інтенсивність праці; надбавку за виконання особливо важливої роботи — до 100% посадового окладу; матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань; надбавку до посадового окладу за стаж роботи в державних органах; матеріальну допомогу для оздоровлення під час надання щорічної відпустки.

На сьогодні у патронатній службі губернатора Сергія Машковського лише одна людина – радник Ольга Приходченко.

Постанова КМУ не поширюється на органи місцевого самоврядування, тобто помічникам та радникам голови обласної ради Анжеліки Лабунської та мера Житомира Сергія Сухомлина не варто чекати на нові посадові оклади.

В обласній раді патронатна служба налічує вісім штатних одиниць, з яких заповнена лише половина.

Скрін з сайту облради

В міській раді є один радник мера, який отримує зарплату – Юрій Мойсеєв та посада помічника міського голови, але, за інформацією відділу кадрів, людина була призначена ще за часів мера Володимира Дебоя і зараз перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі