Влада

Володимир Гройсман нагадав губернаторам про субсидії та дороги

12 May 2016, 10:36

11 травня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів селекторну нараду за участю голів обласних, Київської міської держадміністрацій, голів обласних рад та міських голів міст обласних центрів.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Учасники наради обговорили питання оформлення субсидій для населення, зокрема у контексті підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, підготовку до закінчення навчального року, стан будівництва, ремонту доріг протягом 2016 року, а також актуальні проблеми регіонів», - йдеться у повідомленні.

Володимир Гройсман зауважив, що після запровадження єдиної ціни на газ в Україні громадяни мають отримати адресну допомогу для компенсації витрат. У зв'язку з цим перед місцевою владою стоїть питання забезпечити максимально якісне надання субсидій «без зайвої бюрократії і черг».

«Питання належної організації процесу призначення субсидій для того, щоби кожна українська родина адресно отримала державну компенсацію - це питання пріоритет №1», - зазначив він.

Голова Уряду також закликав розпочати масштабний поточний ремонт доріг в Україні «для того, щоб принаймні зупинити руйнацію дорожнього господарства».

«Це наші спільні дороги, ми ними їздимо, ми ними користуємося. Я би дуже хотів, щоби на місцях навіть якості ямкового ремонту приділяли увагу», - зазначив Володимир Гройсман.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час селекторної наради наголосив, що для 5,5 мільйонів українських родин, які вже оформили субсидії, з 1 травня переоформлення субсидій має відбутися автоматично, без жодних додаткових звернень.

«5,5 мільйонів сімей вже отримали право на субсидії. Для них переоформлення субсидій з 1 травня має відбутися в автоматичному режимі. Цим 5,5 млн родин вже не треба нікуди ходити, заповнювати жодних документів. Це мають зробити в автоматичному режимі управління соцзахисту відповідних місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. За рік всі механізми відпрацьовані. Тому переоформлення має відбутися без жодних затримок», - сказав Павло Розенко.

Віце-прем’єр-міністр зауважив, що за попередніми розрахунками, додатково до управлінь соцзахисту можуть звернутися близько 2,5 млн українських родин.

«Для цієї категорії громадян, які звертатимуться за субсидією вперше, прийом заяв потрібно організувати вже зараз, щоб потім перед опалювальним сезоном не створювати ажіотажу. Тому глави адміністрацій повинні це донести до людей. Позавчора Мінсоцполітики передало в області необхідне інформаційне і програмне забезпечення для перерахунку субсидій вже за новими нормативами. Всі механізми для оперативного оформлення і переоформлення субсидій на місцях є», - наголосив Павло Розенко, звертаючись до керівників місцевих органів влади.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Уряд додатково передбачив у Держбюджеті 5,3 млрд гривень на субсидії та повідомив, що середній розмір субсидії в минулий опалювальний сезон склав близько 1200 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня в Україні встановлена нова ціна на газ для населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі