Місто

Директор ТТУ розповів про обірвані дроти на Театральній та рух тролейбусів по Східній

12 May 2016, 11:46

У Житомирі 10 травня через проблему з кабельною лінією, по вулиці Театральній зупинилися тролейбуси.

Про причину поломки Житомир.info розповів директор житомирського трамвайно-тролейбусного управління Олег Таможський.

«Вийшла з ладу кабельна лінія 600 вольт. Відключився лінійний автомат, який живить контактну мережу. Є така схема автоматично-повторного вмикання, яка автоматично, через 20 секунд включила лінійний автомат в роботу. Включила на коротке неповне замикання, яке виникло, бо кабель сам по собі горів. У нас є свідки, які сказали, що на Театральній, якщо не помиляюся, 15, біля домів прямо із землі йшов дим. Коли включився на коротке неповне замикання лінійний автомат, тролейбус їхав, після того зупинився, водій поставив на ручник, щоб він не котився. Коли включився лінійний автомат, пішов ток, але через те, що було неповне коротке замикання лінійний автомат його повторно не відключив. Коли водій став рухатися, в режимі короткого неповного замикання напруга падає, а струм росте, для того, щоб він міг рухатися йому потрібно було нажимати на ходову педаль на наступній позиції, яка призвела до розплавлення контактного проводу під штангами. Через те розірвався контактний провід, і він дав подальші наслідки. Пишуть, що 5 чоловік постраждало, це не правда. Коли ми даємо обґрунтування якихось подій, я не хочу, аби ми користувалися якимись чутками, а давали лише достовірну інформацію», – сказав Олег Таможський.

Також директор житомирського трамвайно-тролейбусного управління повідомив про те, що на вулиці Східній транспорт працює у звичному режимі.

«Щодо вулиці Східної. У мене інформація була по вчорашньому дню. У другу зміну (11 травня) ми зупинили рух транспорту. Відключили напругу і там стали розкопувати. Що там розкопували, у мене інформації немає, але в кінці зміни, наші представники зв’язалися з водоканалом, і вони сказали, що вони поки там нічого робити не будуть, і заложили все старим асфальтом. Ми включили напругу, повідомили про це водоканал і відновили рух тролейбусів», – розповів Олег Таможський.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня директор ТТУ повідомив, що комісія з’ясовуватиме причину, чому на Театральній обірвалися тролейбусні дроти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі