Місто

На капітальний ремонт зливової каналізації Житомира необхідні мільйони гривень, - Володимир Сидорчук

16 May 2016, 17:00

 Найскладніша ситуація з підтопленням у Житомирі після зливи 14 травня виникла на перехресті вулиць Грушевського та Покровської (раніше Котовського і Щорса).

Про це інформує сайт Житомирської міської ради.

«Близько 20:00 години було зупинено рух громадсько-пасажирського транспорту. Ситуація виникла у зв’язку з недостатнім діаметром колекторів дощової каналізації. Для її вирішення необхідна заміна даного колектору,  який був побудований за радянських часів», - повідомляє прес-служба мерії. 

Станом на 1:00 ночі 15 травня всі ситуації з підтоплення території міста були ліквідовані.

Директор КП «Експлуатація штучних споруд» міської ради Володимир Сидорчук у телефонному коментарі Житомир.info розповів, що проблему на перехресті Грушевського-Покровської неможливо вирішити шляхом заміни колектору.

«Там треба робити капітальний ремонт. Це добре знають всі в Житомирі, і навіть в Україні. Років 5-6 тому на тому перехресті, на вільному місці, хотіли будувати будинок, і людям збиралися дозволити будувати, але тільки зробіть мережу. Тоді нарахували 4 мільйона гривень. А уявіть зараз. Зараз все рівно вода не стоїть півдня, як колись, а уходить за 2-3 години», - пояснив директор КП.

Володимир Сидорчук також повідомив, що ситуацію на сумнозвісному перехресті, який щороку страждає від затоплення, вдалося вирішити за допомогою облаштування додаткових «кишень» та очищення від коріння дерев водостічної труби діаметром 800 мм.

«Що можна, ми зробили:  допоміжні кармани, прочистили залізли в трубу, 800-сотку, почистили коріння. Там зелена зона, ростуть каштани. Більше не можемо ні ми, ні міська рада. Це величезні кошти, яких нам навіть не обіцяють. Бо цю мережу треба тягнути аж від тролейбусного парку, звідки всередині йде «тисячка» – труба діаметром 1000 мм. По вулиці Котовського – «п’ятисотка», так само по вулицях вище, а на повороті восьмисотка, і це пригальмовує потік води. Завжди у перших решітках від вулиці Котовського вода йде через верх», - прокоментував Сидорчук.

Він також повідомив, що 14 травня із затопленням вулиць міста допомагали боротися 4 бригади працівників підприємства.

Житомирянин Максим розповів Житомир.info, що став свідком, як під дощем поліцейські відкривали люк, щоб пустити воду.

«У суботу ввечері по вул. Перемоги, навпроти Медібору (недалеко від вул. Л. Українки – ред.) бачив, як екіпаж поліцаїв відкривав люк, щоб з дороги швидше пішла вода - всі мокрі під дощем там возилися в епіцентрі затоплення. Поважаю вчинок», - написав Максим.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на вихідних випала майже місячна норма опадів. В 2013 році Володимир Сидорчук назвав перехрестя Грушевського-Покровської в числі 24-х найбільш проблематичних місць, де після сильних дощів стоїть вода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі