Україна

Порошенко присвоїв Джамалі звання народної артистки

17 May 2016, 09:45

Президент Петро Порошенко присвоїв співачці Джамалі, яка в цьому році стала переможницею пісенного конкурсу "Євробачення", почесне звання "Народна артистка України".

Про це інформує прес-служба Голови держави.

"Це фантастична перемога. Ти зробила щасливими величезну кількість людей", - сказав президент Петро Порошенко і вручив артистці почесну нагороду під час зустрічі.

Голова держави зауважив, що її перемога сьогодні має надзвичайне значення як для українського народу загалом, так і для кримських татар зокрема. Адже тепер про трагічну історію кримськотатарського народу 72-річної давності й анексію Криму сьогодні, про події в Україні знають і говорять не тільки дипломати, а й звичайні люди.

На переконання Петра Порошенка, все це буде сприяти більш швидкому поверненню українського суверенітету на півострів.

"Можу сказати, що ти внесла величезний внесок у те, щоб зараз питання Криму було знову на перших сторінках", - зауважив Президент, звертаючись до Джамали.

Голова держави також повідомив, що доручив Міністерству закордонних справ порушити перед ЮНІСЕФ питання про присвоєння Сусанні Джамаладіновій почесного звання посла доброї волі ЮНІСЕФ.

Раніше повідомлялося, що Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган привітав українську співачку Джамалу з перемогою на пісенному конкурсі "Євробачення 2016", зателефонувавши їй особисто.

Лівий беріг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі