Місто

У Житомирі 106 керівників шкіл та дитсадків склали іспит

17 May 2016, 13:57

У Житомирі керівники шкільних та дошкільних навчальних закладів пройшли перевірку знань з питань охорони праці.

Про це повідомляє прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

Метою такого заходу стало підвищення якості навчання з питань охорони праці, зменшення рівня травматизму та запобігання ймовірним аваріям і нещасним випадкам.

«До складу екзаменаційної комісії входили представники відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Житомирській області: начальник відділу - Шевчук В. А. та головний державний інспектор - Прокопенко М. С., а також заступник начальника управління освіти Житомирської міської ради - Ковтуненко С. А., голова профспілки працівників освіти і науки міста Житомира - Чугаєвська Т. С., інженер з охорони праці управління освіти міської ради - Гонсецький О. Є та інженер-енергетик управління освіти міської ради - Ярош В. В. Загалом іспит за два дні прийняли у 106 директорів шкільних та позашкільних навчальних закладів», - інформує прес-служба управління.

Працівники, які не пройшли навчання, інструктаж і перевірку знань з питань охорони праці, до роботи не допускаються, - нагадують у Держпраці.

Також прес-служба повідомляє і про нараду з керівниками денних пришкільних таборів Житомира та приватними підприємцями, які відповідальні за харчування дітей в пришкільних таборах.

«Фахівці управління надали рекомендації та пропозиції щодо організації відпочинкової зміни у таборах з денним перебуванням. Зокрема, йшлося про дотримання вимог безпеки під час харчування дітей у пришкільних закладах та проведення роботи з охорони праці і безпеки життєдіяльності у таборах», - інформує управління.

Як повідомляв Житомир.info, на харчування дітей у пришкільних таборах Житомира в 2016 році збираються витратити більше 1 млн грн. Директорів шкіл у Житомирській області обиратимуть на відкритих конкурсах.

"Директорський" іспит. Фото прес-служби Держпраці в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі