Місто

Житомирські спортсмени вже подали три заявки на отримання грантів мера

20 May 2016, 12:04

Міська рада проводить конкурс на отримання гранту Житомирського міського голови для кращих проектів, розроблених громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості та спортивними клубами.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

«У всьому світі фінансуються спортсмени, а не стіни, школи та будівлі. Тому ми вирішили піти таким шляхом – управління сім’ї, молоді та спорту розробило грантовий проект для спортсменів. Поки що в рамках цього проекту було тільки три заявки. Тому ми закликаємо спортсменів міста активніше брати у цьому участь і отримати кошти, які можна витратити на свій розсуд – на організацію чи участь у змаганнях, тощо», - написав на своїй сторінці у Facebook заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

Розмір гранту залежить від характеру проекту та його цілеспрямованості, - говорить начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«Ми надаємо роз’яснення та консультації, тому що це вперше така ініціатива прийнята. Згідно Положення, кошти можна витрачати на різні статті – на проведення інформаційної кампанії свого виду спорту, на придбання інвентаря, на проведення масових спортивних  заходів, тощо. Гранти можуть отримати громадські організації, асоціації, федерації, спортивні клуби, представництва національних федерацій», - каже Ірина Ковальчук.

Загальний об’єм гранту - 180 тисяч гривень, які буде поділено між переможцями. Їх визначить конкурсна комісія. Для того, щоб взяти участь у конкурсі на гранти, потрібно заповнити ЗАЯВКУ і надіслати до управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради (кабінет №106) до 31 травня 2016 року.

Як повідомляв Спортивний Житомир, гранти мають стати додатковим джерелом фінансування для спортивних організацій. Також залишиться традиційне фінансування спортивних заходів та навчально-тренувальних зборів згідно затвердженого на 2016 рік бюджету, календаря спортивних заходів та галузевої програми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі