Влада

Верховна Рада проголосувала за збільшення обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню

20 May 2016, 17:44

Верховна Рада затвердила внесений Урядом законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій).

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

«Цим Законом збільшено обсяг субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг та прискорено підвищення соціальних стандартів. Таке рішення обумовлено попереднім рішенням Уряду про встановлення ринкової ціни на газ та відповідно збільшення вартості енергетичних тарифів. Згідно з ухваленим Законом розмір субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг збільшиться на 5,3 млрд. грн. Це дозволить забезпечити населення у повному обсязі допомогою, якої вони потребують. Водночас Міністерство фінансів разом з колегами в Уряді продовжуватиме вживати всіх заходів щодо покращання адресності таких субсидій та впровадженню програми ефективності», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, 1 грудня 2016 року підвищення соціальних стандартів становитиме 10% проти передбачених 7% у чинному Законі про Держбюджет-2016. Зокрема, відбудеться підвищення темпів зростання розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати і таким чином мінімальна зарплата зросте з 1 378 гривень в січні 2016 року до 1 600 гривень у грудні 2016 року.

«Таке підвищення соціальних стандартів стане можливим завдяки збільшенню доходів загального фонду державного бюджету на 6,7 млрд. гривень, що відбудеться, головним чином, за рахунок збільшення податкових надходжень від ПАТ «Укргазвидобування» у зв'язку із запровадженням з 1 травня 2016 року ринкової ціни на продаж видобутого ним природного газу», - інформує Мінфін.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня в Україні встановлена єдина ціна на газ для населення та промислових підприємств – 6,879 грн за 1 куб.м. «Житомиргаз» обурювався, що частка вартості їх послуг у новій ціні становить лише 10%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі