Україна

Набув чинності вирок ГРУшникам Єрофєєву й Александрову

23 May 2016, 09:13

 Вирок російським військовослужбовцям Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ капітану Євгену Єрофєєву йа сержанту Олександру Александрову набув чинності.

18 квітня Голосіївський районний суд Києва засудив їх до 14 років позбавлення волі

23 травня минув 30-денний строк, протягом якого можна було подати апеляцію, повідомляють "Українські новини".

Перекладену російською мовою копію вироку засудженим вручили 22 квітня, тож саме з цієї дати відлічувався строк для оскарження.

До 23 травня ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію – і вирок набув чинності.

Відповідно до вироку, суд визнав Єрофєєва та Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи й у здійсненні теракту.

При цьому суд виправдав їх і зняв звинувачення у контрабанді зброї та незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами, а також у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України.

Крім того, суд ухвалив конфіскувати майно засуджених.

Також суд зарахував 1 день попереднього ув'язнення як 2 дні основного покарання, тобто Єрофєєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув'язнення.

Крім того, із засуджених суд ухвалив стягнути вартість проведених експертиз у розмірі 12 962 гривні з кожного.

Єрофєєв і Александров були затримані силами антитерористичної операції під час бою біля селища Щастя (Луганська область) 16 травня 2015 року.

Під час цього зіткнення загинув український військовий Вадим Пугачов.

Єрофєєв і Александров заявляють, що не є чинними військовослужбовцями Збройних сил РФ і стверджують, що входили у лави "народної міліції" самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі