Події

Поліцейські застукали жительку Житомирської області за виготовленням горілки і забрали 250 л закваски

2 June 2016, 09:27

 Під час чергових рейдів у кількох населених пунктах Новоград-Волинського району Житомирської області інспектори поліції вилучили у місцевих жителів та знищили близько 20 л самогону та понад 250 літрів самогонної закваски.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Днями інспектори Новоград-Волинського відділу поліції провели цільове відпрацювання низки сіл району, метою якого стала профілактична робота серед населення щодо недопущення фактів самогоноваріння і реалізації домашньої горілки, а також виявлення і припинення діяльності гуралень. Правоохоронці наголошують, що пиятика та продаж самогону як спонукання до неї знаходяться у прямому причинному зв’язку з учиненням тяжких і особливо тяжких злочинів.

Відтак у с. Несолоні поліцейські завітали на обійстя 31-річної селянки, про незаконну діяльність якої подейкували місцеві жителі. Господиню застали просто під час виготовлення чергової партії домашньої горілки. Своє господарське приміщення жінка переобладнала у гуральню й, за словами селян, вела цілодобову торгівлю оковитою. Серед її постійних клієнтів були як місцеві, так і жителі сусідніх населених пунктів.

Поліцейські вилучили обладнання для виготовлення самогону, 30 літрів закваски та 6 літрів готового продукту.

Інші подібні факти були викриті і припинені правоохоронцями у ході рейдів у селах Полянівці та Морозівці. Загалом вилучено та знищено близько 20 літрів самогону, обладнання для його виготовлення та понад 250 літрів закваски», – йдеться в повідомленні.

До адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виробництва (ст. 176 КУпАП) притягнуто 9 жителів Звягельщини віком від 31 до 63 років. За чинним законодавством їм загрожують штрафні санкції.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 37-річна жінка влаштувала в кухні «цех самогоноваріння», горілку виготовляла на весілля доньки .

Фото з сайту ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі