Події

У Житомирській області затримали трьох мігрантів з Індії, які заблукали

3 June 2016, 17:48

Третього червня до Романівського відділення поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що селищем ходять підозрілі чужинці. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Вже на виїзді з селища поліцейські помітили трьох смаглявих чоловіків. Побачивши спецавтомобіль, ті кинулись до правоохоронців та жестами й вигуками дали зрозуміти, що потребують допомоги.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Чоловіки, віком 17, 22 та 23 років, перебували на околиці смт Мирополя. Вони жестами вказали поліцейським, що потребують допомоги, адже заблукали. З’ясувалось, що нелегальні мігранти вважали, що знаходяться на території Польщі, де сподівалися отримати статус біженців. Іноземців доставили до відділення поліції. З’ясувалось, що української мови мігранти не знають. З усіх трьох тільки один зміг більш-менш ламаною англійською мовою пояснити, що вони родом з Індії, віком 17, 22 та 23 роки.

За словами мігрантів, вони втекли з регіону, де постійно відбуваються збройні сутички, через що їх рідні загинули. Майже 2 місяці вони мандрували та вважали, що вже дісталися Польщі, де сподівалися отримати статус біженців. Поліцейські сповістили про подію працівників підрозділу по боротьбі з торгівлею людьми Нацполіції, державну міграційну службу, прикордонників та дипломатичне представництво», – йдеться в повідомленні.

Нині вирішується питання щодо їх поміщення до тимчасового притулку для нелегалів на час проведення перевірки та встановлення осіб іноземців.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році у Житомирській області діяв міжнародний канал переправлення нелегалів до Європи та Північної Америки.

Прес-служби житомирського загону Державної прикордонної служби України

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі