Події

У Бердичівському районі правоохоронці знищили закваску і горілку, яку чоловік заготовляв на весілля

6 June 2016, 17:49

З приватної оселі в одному з сіл Бердичівського району правоохоронці вилучили 160 л самогонної закваски та близько 27 л готової продукції. 50-річний господар виготовляв оковиту в антисанітарних умовах.

Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Наприкінці травня в одному з сіл району поліцейські виявили підпільну домашню гуральню в домоволодінні 50-річного місцевого жителя. У помешканні чоловіка інспектори виявили самогонний апарат, бочки із закваскою та пляшки з готовим самогоном. Умови, в яких виготовлялась оковита, були жахливими: брудний посуд, кіптява – вражаюча антисанітарія. Втім, господаря усе це не бентежило: він пояснив, що готував власний продукт для… гостей, нібито на весілля доньки.

Відносно чоловіка були складені адміністративні матеріали за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штрафні санкції. Нині поліцейські перевіряють, чи не займався господар продажем виготовленого домашнього алкоголю», –йдеться в повідомленні.

За словами начальника одного з відділів Бердичівського відділу поліції Олега Остріцького, з початку року бердичівські інспектори поліції склали 105 адміністративних протоколів на громадян, які займалися виготовленням, зберіганням самогону та апаратів для його виробництва. Також до адміністративної відповідальності притягнуто 62 особи за придбання самогону. У 31 випадку правоохоронці встановили, що місцеві жителі займалися торгівлею самостійно виготовленим самогоном. Їх було притягнено до адміністративної відповідальності за зайняття забороненими видами господарської діяльності (ст. 164-16 КУпАП).

Як повідомляв Житомир.info, поліцейські застукали жительку Житомирської області за виготовленням горілки і забрали 250 л закваски.

Фото з сайту ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі