Місто

У Житомирі мешканці вулиці мало не залишились без електроенергії через ремонтні роботи

8 June 2016, 15:12

Розбиті тротуари та понівечене асфальтне покриття – усе це наслідки заміни електроопор на вулиці Скульптора Олішкевича (колишня Пролетарська) в Житомирі. Ще вранці тут працювала важка техніка та працівники підрядної організації, але зараз усі вони змушені припинити свою діяльність, бо у замовника цих робіт немає відповідних дозвільних документів. Заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко розповідає: приватна компанія розпочала ремонтні роботи, не попереджаючи міську владу.

«До мене звернувся керівник нашого комунального підприємства Юзвінський Юрій Казимирович з тим, що виконуються роботи. Попереджені виконавці, які не отримали дозвіл на порушення благоустрою, відповідну документацію не оформили. Що ми маємо наразі. Наразі виконуються роботи, пошкоджуються тротуари, які були зроблені за кошти міського бюджету, проїжджа частина. Ми маємо пошкодження. Люди абсолютно ніяк не реагують, замовник був попереджений належним чином, саме «Обленерго», ніяк не реагували. Люди підтверджують, що нібито є дозвіл на початок робіт. Можливо, але після отримання такого дозволу підрядник повинен був звернутись в інспекцію з благоустрою», - сказав заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

В «Інспекції з благоустрою» розповідають: адімінпротокол про призупинення ремонтних робіт спеціалісти комунального підприємства виписали ще напередодні, тому працівники підрядника не мали права зранку продовжувати заміну електроопор.

«Учора працівниками інспекції, інспектором лінійного відділу було складено по даному факту порушення адміністративний протокол та попереджено майстра про необхідність оформлення контрольної карточки та призупинення робіт. На сьогоднішній день роботи далі продовжуються, складено повторно адміністративний протокол, який буде розглядатись на адміністративній комісії, будуть виноситись відповідні постанови з даного приводу. На даний час видано припис в «Обленерго» та на місці вручено майстру про призупинення робіт до повного оформлення даних земельних робіт», - каже начальник лінійного відділу КП «Інспекція з благоустрою» Олександр Круглий.

Після півторагодинного очікування на місце приїхали представники «Житомиробленерго». Вони переконують: усі роботи ведуться абсолютно законно, але готові призупинити ремонт на час оформлення належної документації.

«Роботи в нас ведуться законно. Дана лінія є власністю «Житомиробленерго». Ми  проводимо заміну дефектних ділянок цієї лінії, в нас є робоча документація, вона погоджена з усіма службами. На даний час нам міська влада дає можливість заживити споживачів, і з завтрашнього дня ми будемо вирішувати цю проблему», - переконує заступник начальника відділу капітального будівництва «Житомиробленерго» Віктор Яременко.

У «Житомиробленерго» обіцяють: роботи по заміні електроопор не поновлюватимуть, допоки не оформлять усі необхідні документи.

Як повідомляв Житомир.info, за сто днів роботи нового керівника інспекції з благоустрою у Житомирі демонтували майже 50 МАФів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі