Влада

У Житомирі планують створити сучасний центр з надання допомоги пацієнтам з гостро судинною патологією

9 June 2016, 14:00

У Житомирі після відкриття роботи магнітно-резонансного томографа, влада області планує створити центр гострого коронарного синдрому та інсультний центр.

Про це Житомир.info розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Олександр Торбас.

«Після того, як ми можливо, ще отримаємо комп’ютерний томограф, ми плануємо створити обласний центр гострого коронарного синдрому і інсультний центр. Ті пацієнти, які будуть викликати «швидку», і в них вже будуть зміни на електрокардіограмі, вони минуючи районні і міські лікарні, включають мигалку, і їдуть прямо в обласну лікарню. Тут іде обстеження, іде третинний рівень надання медичної допомоги. Тому що статистика показує, що з гострим інфарктом міокарда сьогодні найвищий рівень і смертності, і захворюваності, треба рятувати людину перші 4 доби. Якщо гострий інфаркт міокарда без медичного втручання, 4 доби пройшло – людина залишається жити. Ці 4 доби це той період, коли людей треба рятувати і надати їм невідкладну допомогу. Тому, якщо тут з’явиться комп’ютер, і ми запланували відкриття цих центрів, тут буде самий сучасний центр по наданню допомоги пацієнтам з гостро-судинною патологією. Такі у нас плани», – розповів Олександр Торбас.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2015 року Заслужений лікар України Борис Тодуров, який першим в Україні зробив трансплантацію серця приїжджав до Житомира, аби відкрити кардіохірургічний центр в обласній лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі