Місто

Влада Житомира збирається збільшити кількість контейнерів для сміття та розірвати договір з ЖЕКом №11

10 June 2016, 15:16

Міська влада збирається розірвати договір на вивезення сміття з комунальним підприємством «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство №11».

Про це Житомир.info повідомив радник мера Житомира Юрій Мойсеєв.

«Ми розробили карту і встановили на весь транспорт GPS-трекери. І по результатам вже прийшли до рішення, що з ЖЕКом №11 будемо достроково розривати договір на вивіз ТПВ (твердих побутових відходів). Неякісно працюють, несвоєчасно вивозять сміття, або взагалі не вивозять. На електронній карті нанесені контейнера, є визначені маршрути вивезення сміття, є GPS-трекери – просто сидимо, дивимось. Тиждень подивились, прошу дати звіт по роботі, беру графік, який вони давала – не співпадає. Вони починають: а у нас там машина, зламалась, таке інше. Питаю – відремонтували? Да, все супер. Добре, працюйте. Проходить тиждень, знову не так – попередження, друге попередження. Це ж не «детский сад». Вийшли на конкурс, обіцяли якісне надання послуг, є договір. Після розірвання договору будемо заключати тимчасовий договір на вивезення сміття на час проведення конкурсу, оголошуємо новий конкур, та сама територія, всі ті самі умови – приходьте на конкурс, нові компанії і працюйте. Але я хотів би бачити більш якісні, більш потужні компанії, а не такі, що не мають грошей, не готові інвестувати і приводити якісь нормальні ідеї», - сказав Мойсеєв.

Радник мера розповів і про вивезення сміття з приватного сектору, конкретно – з району Мальованка, по якому він вже вдруге був обраний депутатом до міської ради.

«У мене на Мальованці працює «Зелене місто», спочатку було важко. Основна проблема – це заключення договорів, і то, це лише пів справи, треба ще переконати людину, що треба платити по цьому договору. В мене з керівником «Зеленого міста» наради проходили постійно, кожен тиждень ми проводили з ним наради з цього приводу і декілька нарад проводили в школі №1 – я домовлявся, брав у них актовий зал і там збирали людей, щоб вони висловлювались. Ми прийшли до того, що ряд вулиць і провулків, де машинам важко проїхати – треба ставити контейнера, але 70% району прийняли рішення, щоб це була мішкова система. Обрали місця, куди вони можуть зносити (сміття у мішках), і машина приїжджає, збирає. Ми дійшли до того, що треба просто показати роботу, бо люди зневірились: заключають договора, платять, а якісних послуг немає... Зараз я проводив кілька нарад по провулкам – люди задоволені», - розповів Юрій Мойсеєв.

На його думку причина появи стихійних звалищ у місті – неякісне виконання послуг компаніями, які мають вивозити сміття.

«Стихійні звалища з’являються в тих районах, де компанія-перевізник неякісно виконує свої послуги. Якщо вивчити логістику і встановити контейнера, або зробити маршрут, якщо це мішкова система, зручно не для компанії, а зручно для людей – у нас не буде проблем зі стихійними сміттєзвалищами. Тут треба працювати, в першу чергу, с компаніями по вивезенню сміття. Я вже говорив із Фещенко (Олександр Фещенко, заступник мера з питань ЖКГ – ред.), ми хочемо порахувати кількість мешканців на території, подивитись інформацію по контейнерах, яку нам давали перевізники – є норма, яка повинна бути на людину, скільки контейнерів. І наступний крок – візьмемо кількість людей, поділимо на ті контейнери, і підемо до перевізників. Я не прошу, щоб контейнерів було багато, але їх має буде стільки, скільки потрібно, є певні норми. І якщо там не вистачає 50, 200 чи 300 контейнерів, то треба дати компаніям час, щоб вони обов’язково їх встановили», - наголосив Юрій Мойсеєв.

Як повідомляв Житомир.info, на початку минулого року ЖЕК №11 звернувся до міської ради з приводу підвищення на 15% тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів. Рішення про підвищення тарифів міськвиконком прийняв 18 березня 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі