Місто

У Житомирі відкрилася фан-зона Євро-2016

11 June 2016, 11:18

Відкриття житомирської фан-зони Чемпіонату Європи з футболу 2016 року відбулося 10 червня на території «Ракушки» у парку ім. Ю. Гагаріна. Попри те, що майданчик може вмістити понад 1,5 тис. людей, на відкриття сюди прийшло близько сотні вболівальників. Вони змогли подивитися матч між збірними Франції та Румунії, яким відкрився чемпіонат Європи із футболу.

«Такі фан-зони об'єднують людей. Вони об'єднують житомирян. Особливо в наш важкий час ми маємо всі бути разом, підтримувати нашу країну і вболівати. По-перше, ми мали купити роялті, бо ніхто не має права транслювати футбол без погодження, ми знайшли спонсора - це львівське пиво. Проплатили роялті і зробили фан-зону. Ми щасливі від того, запрошуємо всіх житомирян приходити сюди, брати теплий одяг і долучатися до спорту», - розповіла секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж.

На території біля «Ракушки» розмістилося кілька торгівельних місць, де можна придбати пиво, солодощі, каву, бургери та хот-доги. Частину прибутків підприємці зобов’язалися передати комунальному підприємству «Парк».

Також неподалік знаходяться біотуалети.

«Шість біотуалетів ми поставили на сьогодні, працює туалет стаціонарний в самій "Ракушці", ми будемо дивитися, якщо дійсно вболівальник сюди піде, то з понеділка будемо розглядати додаткові можливості встановлення інших біотуалетів, а вони у нас насправді є», - розповів директор КП «Парк» Володимир Шуст.

На відкриття фан-зони прийшли і гравці МФК «Житомир».

«Ми прийшли з хорошими емоціями, трохи погода підвела. Хотіли побачити більше людей, але, видно, погода їх налякала, - розповів капітан МФК «Житомир» Максим Зайнчковський.

Також він поділився своїми очікуваннями від Євро-2016.

«Може, якась буде сенсація. Я сподіваюсь на це, а то все якось заїжджено - Іспанія, Іспанія. Думаю, що має виграти вже хтось інший», - сказав він.

Фан-зона у Житомирі працюватиме по 10 липня. Організатори очікують, що значно більша кількість житомирян прийдуть сюди в неділю 12 червня, щоб повболівати за українську команду.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський виконком вирішив не транслювати матчі Євро-2016 за участю збірної Росії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі