Місто

У Житомирі почало розвалюватися старе приміщення гімназії, влада скликала «консиліум»

11 June 2016, 14:37

У Житомирі на несучій стіні міської гімназії №3 на вул. М. Грушевського (колишня Котовського) будівельники виявили величезну тріщину, експерти визнали будівлю аварійною.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook 11 червня написав заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

«Запланували цього літа капітальний ремонт старого корпуса міської гімназії №3. Однак завдяки тому, що підрядна організація ТОВ «Зодчество» підійшла до питання кваліфіковано, вдалося уникнути нераціональних витрат. Як з'ясувалося після експертних оцінок, їх робили декілька експертів, будівля аварійна та несе загрозу життю дітей. Тріщину в несучій стіні виявили після зняття слою штукатурки, перед тим, як робити капітальний ремонт однієї зі стін», - написав заступник мера.

Він також повідомив, що в місті була створена велика робоча група із залученням спеціалістів-будівельників міста та області.

«Прийняли рішення про відділення нового та стосовно корпусу, про необхідність зносу приміщення та будівництво нового. Це будівля «старої» школи, де розміщався харчоблок і 8 кабінетів і якій уже понад 150 років. На щастя, проблему виявили вчасно, і діти не постраждали, бо одного дня будівля завалилася б сама», - зазначає Матвій Хренов.

Натомість житомирський журналіст Віктор Радчук 11 червня написав, що стіна гімназії вже обвалилася.

«Вже цілий тиждень як у житті освітян міста Житомира сталася дуже неприємна подія - зруйнувалося одне із приміщень гімназії №3. Обвалилася одна зі стін старого корпусу, який був збудований ще наприкінці 19 століття. Руйнація була очікуваною, і щастя, що школа розвалилася вже після завершення занять», - написав Радчук на своїй сторінці у Facebook.

На думку журналіста, тепер найголовнішим питанням є те, як відновити роботу навчального закладу до 1 вересня 2016 року.

«Не варто забувати про те, що у школі навчається тисяча дітей, працює сотня педагогів та кілька десятків працівників обслуговуючого персоналу», - зазначає він.

У коментарі Житомир.info Матвій Хренов зазначив, що аварійну стіну дійсно розібрали, і на її місці буде зводитися нова.

«Після висновків відповідної комісії, яка засідатиме найближчими днями, швидше за все, буде винесене рішення відділити старий аварійний корпус гімназії від нового», - розповів заступник мера. 

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада 2011 року Житомирська міська гімназія №3 відсвяткувала своє 150-річчя. У 2015 році на фасаді гімназії відкрили меморіальну дошку загиблому військовослужбовцю 95-ї аеромобільної бригади Дмитру Ільницькому. ТОВ «Зодчество ЛТД» в 2015 році брало участь у тендері на проведення реконструкції дитсадка №58 за адресою м. Житомир вул. Крошенська, 12-б, однак не перемогло.

Будівля Житомирської гімназії №3 після останнього ремонту. Фото з мережі

Аварійна стіна гімназії. Фото зі сторінки Матвія Хренова

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі