Місто

Муженко, Забродський і Президентський оркестр – у Житомирі відзначили 70-у річницю 8 армійського корпусу

12 June 2016, 11:07

11 червня у Житомирі відзначили 70-річчя з дня формування польового управління 8-ї танкової армії – 8-го армійського корпусу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Ветерани та військовослужбовці зібралися на території штабу ВДВ, де поклали квіти до танку та погруддя генерал-полковника Миколи Пухова. Після цього урочистою ходою під звуки військового оркестру учасники свята пройшли до Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера.

«Привітали військових начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко, заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич, заступник голови обласної ради Наталія Рибак, командувач Високомобільними десантними військами Збройних Сил України Михайло Забродський», - повідомляє прес-служба.

«Незважаючи на те, що 8-й армійський корпус був розформований у 2015 році, сьогодні бійці 30-ої, 72-ої окремих механізованих бригад та 26-ї окремої артилерійської бригади, які входили до його складу, активно захищають цілісність нашої країни в зоні АТО», - сказав Ігор Гундич.

У ході урочистостей ветеранів нагородили почесними грамотами, подяками, медалями та нагрудними знаками. Святковий концерт з нагоди 70-річчя з дня формування 8-го армійського корпусу присутнім подарував Національний президентський оркестр.

Як повідомляв Житомир.info, у 2010 та 2012 роках 8 армійський корпус був визнаний найкращим в Україні.

Фото Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі